Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturmasının firari zanlısı Levent Göktaş’ın Bulgaristan’da çıkarıldığı mahkemede kalp krizi geçirdiği belirtildi.

Hablemitoğlu suikasti zanlısı Levent Göktaş, mahkemede kalp krizi geçirdi
Fotoğraf: Nikolay Grudev/BTA

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında firari zanlı olan ve Bulgaristan'da yakalanan emekli albay Mustafa Levent Göktaş'ın dün çıktığı duruşma salonunda kalp krizi geçirdiği bildirildi.

Bulgaristan’ın resmi haber ajansı BTA’nın haberine göre, Bulgaristan’da Haskovo Bölge Mahkemesi’nde görülen duruşmada Göktaş, kalp krizi geçirdi ve hastaneye kaldırıldı.

Göktaş duruşmada tercüman vasıtasıyla 9 Kasım’dan bu yana üç kez kalp krizi geçirdiğini, ilkinde ambülansla acil servisine kaldırıldığını, diğer iki seferde de doktorların hapishanede tedavi ettiğini söyledi. Göktaş’ın fenalık geçirmesi nedeniyle ev hapsi talebi duruşması 21 Kasım’a ertelendi.

Fotoğraf: Nikolay Grudev/BTAFotoğraf: Nikolay Grudev/BTA

Mustafa Levent Göktaş’ın Türkiye’ye iade duruşması ise 25 Kasım’da yapılacak.

NE OLMUŞTU?

Hablemitoğlu’nun katil zanlısı Gökhan Nuri Bozkır, 27 Ocak’ta Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Türkiye’ye getirilmiş, emekli albay Levent Göktaş’ın ismini vermişti.

Eski Özel Kuvvetler Muharebe ve Arama Kurtarma (MAK) Alay Komutanı emekli Albay Levent Göktaş, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun suikast sonucu öldürülmesine ilişkin Ankara’da yürütülen soruşturma kapsamında hakkında çıkarılan gözaltı kararı sonrası firar etmişti.

Gözaltı kararları sonrası sosyal medyada ‘Levent Göktaş’ ismiyle açılan hesap, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’i de karşısına alarak Saray’daki bazı isimleri ‘ifşa edeceğini’ söylemişti. Bu paylaşımlardan iki gün sonra Göktaş’ın avukatı Hüseyin Ersöz bir açıklama yayınlayarak, ‘müvekkiliyle bu süreçte bir iletişim kuramadığını ama hesabın sahte olduğunu’ söylemişti.

Türkiye’de yakalanamayan Göktaş, Bulgaristan sınırında yakalanarak gözaltına alınmıştı. Yakalanmasının ardından Türkiye, Adalet Bakanlığı üzerinden Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Bulgaristan’dan Göktaş’ın iadesini istemişti.