Ankara’da akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun 18 Aralık 2002'de öldürülmesiyle ilgili aralarında Fetullah Gülen ile emekli Albay Levent Göktaş'ın da bulunduğu 10 kişi hakkında açılan davaya, terör suçlarıyla yetkili ağır ceza mahkemesi bakacak.

Hablemitoğlu suikastıyla ilgili davada yeni gelişme: Terörle yetkili mahkeme bakacak

Ankara’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Necip Hablemitoğlu’nun ölümüne ilişkin 10 kişi hakkında açılan dava, terör suçlarıyla yetkili ağır ceza mahkemesinden görülecek.

Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi, olayda silahlı terör örgütü suçu olduğunu belirterek, görevsizlik kararı vermişti.

DHA'nın haberine göre, aralarında Fethullahçı yapının (FETÖ) lideri Fethullah Gülen ile emekli Albay Levent Göktaş'ın da bulunduğu 10 kişi hakkında açılan davayla ilgili Ankara 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen görevsizlik kararı kabul edildi.

Yargılama, terör suçlarıyla ağır ceza mahkemesi tarafından yapılacak.

NE OLMUŞTU?

18 Aralık 2002 tarihinde Ankara’daki evinin önünde öldürülen Necip Hablemitoğlu cinayetine ilişkin hazırlanan 364 sayfalık iddianamede, arasında Fethullah Gülen'in bulunduğu 10 sanık yer alıyor.

Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianamede, cinayetin Gülen'in talimatıyla "Levent Göktaş suç örgütü" tarafından işlendiği iddia ediliyor. Cinayeti, dönemin Özel Kuvvetler Komutanlığı MAK Alay Komutanı Göktaş'ın planladığı savunulan iddianamede, onun talimatıyla eski ÖKK personeli Nuri Gökhan Bozkır'ın olay yerinde keşif yaptığı savunuldu.

Cinayeti ise o tarihte Kazakistan'da görevde olan ve Kıbrıs üzerinden gizlice Ankara'ya geldiği öne sürülen Tarkan Mumcuoğlu’nun işlediği öne sürülüyor.

Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi, olayda 'silahlı terör örgütü suçu' olduğunu belirterek, görevsizlik kararı vermişti.

Yaklaşık 6 aydır firarda bulunan ve Bulgaristan'dan Türkiye'ye iade edilen Hablemitoğlu suikastı zanlılarından emekli albay Levent Göktaş ise tutuklanmıştı.