28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde CHP'den milletvekili adayı olan Hacer Foggo, TBMM, dışında kaldı. CHP, İzmir'de her iki seçim bölgesinde de yedi aday çıkarırken, 2'inci bölge 8'inci sıra adayı olan Hacer Foggo seçilemedi.

Kaynak: İHA
Hacer Foggo Meclis'e giremedi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo olan ve İzmir 2'inci bölge 8 sıra milletvekili adayı olan Hacer Foggo TBMM dışında kaldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de her iki seçim bölgesinde de yedi milletvekilini meclise taşımayı başarırken, resmi olmayan sonuçlara göre Hacer Foggo, milletvekili seçilemeyen isimler arasında yer aldı. 

HDP İzmir binasına gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'ın avukatı, Yeşil Sol Parti’nin İzmir 1'inci bölge 2'inci sıra adayı Abdulmecit Yıldırım da meclise giremeyen isimler arasında yer aldı. Yeşil Sol Parti, İzmir'de her iki seçim bölgesinde de bir milletvekilini TBMM'ye gönderdi. 

AKP'de ise Savcı Sayan ve eski AKP İl Başkanı Kerem Ali Sürekli seçilemezken Türkiye İşçi Partisi'nden aday gösterilen gazeteci İrfan Değirmenci de resmi olmayan sonuçlara göre meclise giremedi. 

MHP İZMİR'DE 1 VEKİL KAYBETTİ

28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimler sonrasında resmi olmayan İzmir'in milletvekilleri ise şu şekilde:

CHP İzmir 1. bölgeden Yüksel Taşkın, Tuncay Özkan, Sevda Erdan Kılıç, Murat Bakan, Ednan Arslan, Seda Kaya Ösen ve Haydar Altıntaş, AKP İzmir 1. bölgeden Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Mahmut Atila Kaya, Şebnem Bursalı, Mehmet Ali Çelebi, İYİ Parti İzmir 1. bölgeden Müsavat Dervişoğlu ve Ümit Özlale, Yeşil Sol Parti İzmir 1. bölgeden Burcugül Çubuk, meclise girdi. CHP İzmir 2. bölgeden Gökçe Gökçen, Rıfat Nalbantoğlu, Rahmi Aşkın Türeli, Mahir Polat, Mehmet Salih Uzun, Deniz Yücel, Mustafa Bilici, AKP İzmir 2. bölgeden Eyüp Kadir İnan, Alpay Özalan, Ceyda Bölünmez Çankırı, Yaşar Kırkpınar, İYİ Parti 2. bölgeden Hüsmen Kırkpınar, MHP İzmir 2. bölgeden Tamer Osmanağaoğlu, Yeşil Sol Parti 2. bölgeden İbrahim Akın.

Kesin olmayan sonuçlara göre CHP İzmir’de 14 milletvekili çıkarırken, AKP 8, İYİ Parti 3, Yeşil Sol Parti 2 ve MHP de 1 ismi parlamentoya sokmayı başardı. İYİ Parti, bu seçimde mevcut 2 olan milletvekili sayısını 3’e çıkarırken, MHP’de ise mevcut 2 olan milletvekili sayısı 1'e düştü.