Hacettepe işçileri kazandı

BirGün ANKARA

DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası, yetkili olduğu Hacettepe Üniversitesi’ne karşı açtığı davayı kazandı. Hacettepe Üniversitesi yönetimi sözleşmeli işçilerin toplu iş sözleşmesine dahil olmadığını iddia etse de Ankara 4’üncü İş Mahkemesi, üniversite yönetiminin haksız olduğuna hükmetti.

Sosyal-İş Sendikası, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kazanımlarını şöyle duyurdu: “Ankara 4’üncü İş Mahkemesi, yürürlükteki TİS hükümlerinin, SKS Daire Başkanlığı Sosyal Tesis ve İşletmelerde çalışan sendika üyesi işçilere de uygulanması gerektiğine karar verdi. Ayrıca toplu sözleşme hükümlerini uygulamadan Rektörlüğün işten çıkardığı üyelerimizin işe iadesi için hukuki süreci başlattık. DİSK Sosyal-İş Sendikası on yıldır mücadele verdiği Hacettepe Üniversitesi’nde işçilerin kaderinin idarecilerin ağzından çıkacak tek söze bağlı olduğu bir dönemden toplu sözleşmeli çalışma düzenine geçilmesini sağlamış ve üyelerin lehine birçok kazanıma imza atmıştır."

YETKİ SOSYAL-İŞ’TE

Açıklama şöyle devam etti: "Emek ve hak mücadelesine yabancı olup, en büyük maharetleri işveren ve idarecilerle kapalı kapılar ardından iş bitirmek olan aidat sendikacıları ile onların vaatlerine kanarak bu sendikalar adına çalışanlar bilmelidir ki Sosyal-İş Sendikası Hacettepe Üniversitesindeki tek yetkili sendikadır.”