Hacettepe Üniversitesinde kedilerin girip çıktığı havalandırmaya beton dökülmesi sonucu 3 kedi yaşamını yitirdi. Öğrenciler #hacettepesesimiziduy etiketiyle sorumsuzluğun cezalandırılmasını istedi.

Hacettepe Üniversitesinde beton dökülen alanda kalan 3 kedi yaşamını yitirdi

Hacettepe Üniversitesi'nde kedilerin bulunduğu bir alana bilinçsizce beton dökülmesi sonucu kedilerin beton kalıpların arasında kaldığı, 3 kedinin açlık ve susuzluk yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Öğrencilerin anlattıklarına göre haftasonu Beytepe kampüsünde Fizik Elektrik-Elektronik orta bahçesinde kedilerin her zaman girip çıktığı havalandırmaya beton döküldü. Bir süre sonra kedi seslerini duyan öğrenciler, kedilerin beton dökülen alandan çıkamadığını farketti. Olay pazar günü gerçekleştiği için çoğu yetkiliye ulaşamayn öğrenciler, ulaştıkları yetkilinin ise ilgili birimin izni olmadan herhangi bir müdahale yapamayacaklarını söylediğini belirtti.

Evrensel'de yer alan habere göre Hacettepe Üniversitesi Hayvan Hakları ve Doğayı Koruma Topluluğu üyeleri uzun uğraşlar sonucunda nihayet oradaki bir görevliye durumu bildirerek çimentoyu kırdırdı. 2 kedinin yaşamını yitirmiş olduğu alandan bir kedi sağ kurtuldu ve alandan bitkin halde çıkarılan bir kedi de çok geçmeden hayatını kaybetti.

Öğrenciler okul yönetiminin ihmal ve sorumsuzluğundan kaynaklı yaşanan bu olayın cezasız kalmaması için #HACETTEPESESİMİZİDUY etiketiyle kampanya başlattı. Sosyal medyada kedilerin kurtulmak için uğraşırken duvarda meydana getirdiği tırnak izleri, yardım çığlıklarının yer aldığı videolar ve cansız bedenlerinin fotoğrafları da paylaşıldı.

Hacettepe Üniversitesi Hayvan Hakları ve Doğayı Koruma Topluluğu (HAYDOK) şu açıklamayı yaptı:

"Merhaba, bizi destekleyen, kampüs hayvanlarının bir kez bile olsa başını okşamış, çabalarımızı gören bilen, bize az da olsa güvenen herkesten bu yazıyı çok dikkatle okumasını rica ediyoruz.

Biz 3 gündür cehennemi yaşıyoruz. 3 CANIMIZI KAYBETTİK, 1 TANESİ İSE ÖLÜMDEN DÖNDÜ. Tekrar tekrar söylüyoruz söyleyecegğiz bu cümleleri kolayca okuyup geçmeyin lütfen, Hacettepe üniversitesinde bir hayvan göz göre göre bir birimin umursamazlığı, bir çalışanın vicdansızliğı yüzünden açlıktan, sıkıştığı yerde yanıbaşında ölen bir başka kediyi yedi! Kalan yavruyu çıkarmak için tam 6 saat boyunca uğraştık, ulaştığımız hiçbir birim hiç kimse bize yardım etmedi, bir kapıyı açtırmak için onlarca insana yalvardık dönüş alamadık. Yavruyu tamamen kendi imkanlarımızla kurtardıktan sonra diğer kedilerimizin ölülerini almak istedik, 2 gün boyunca kapıyı açtırmaya çalıştık sadece bir kapıyı açmaları tam iki gün sürdü, kapıyı açtığımızda sıkıştıkları yeri gördük, çıkmaya çalıştıkları duvardaki tırnak izlerini ve biri kurtlanmış birinin yalnızca iskeleti kalmış iki kedimizi. Biz rahat yatamiyoruz siz de yatamayin, ses cikarin! Bu görüntüleri asla unutmayacağız, bu hayvanların günlerce orada aç susuz neler yaşadığını unutmayacağız. Bölümün bir kapısının bir candan daha kıymetli olduğunu, her gittiğimiz yerde suratımıza kapanan kapıları unutmayacağız. Okul yönetimini acilen göreve çağırıyor bu vahşetin sorumlularının derhal bulunmasini talep ediyoruz."