Hacıbektaşlı’da 'ÇED gerekli değildir' kararına iptal davası


BİRGÜN İZMİR

Manisa’nın Salihli İlçesi Hacıbektaşlı Mahallesi’nde kurulmak istenen Jeotermal Enerji Santrali için verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararının iptali için dava açıldı. SANKO Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 178 No'lu Jeotermal Kaynak ve Doğal Mineralli Su İşletme Sahası, 4219 ada, 1 persel mevkiindeki jeotermal enerji santrali projesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurmuştu. Başvuru üzerine Manisa Valiliği 19,5 MWe kapasiteli jeotermal enerji santrali projesi için 18 Temmuz’da “ÇED Gerekli Değildir” kararı verdi.

YÜRÜTMENİN DURDURULMASI İSTENDİ

Manisa Barosu Avukatlarından Seçil Ege, kararın iptali için Manisa 2.İdari Mahkemesine dava açtıklarını söyledi. Yapılmak istenen santralin bölgedeki kuyuların bağlanacağı santral olma özelliği taşıdığını kaydeden Av. Ege, santralin yerleşim yerleri ile 4 adet okula 100 metre mesafede olduğunu ve aynı zamanda bölgenin tarım alanı olduğunu kaydetti.

Davanın Salihli Çevre Derneği ve hane başına temsilen 68 vatandaş adına açıldığını kaydeden Av. Ege, yürütmeyi durdurma tedbiri ile kararın iptalini istediklerini ve ayrıca mahkemenin duruşmalı yapılmasını talep ettiklerini ifade etti

hacibektasli-da-ced-gerekli-degildir-karari-na-iptal-davasi-613373-1.