Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Hacıbektaşlı köyünde yapılmak istenen JES için bilirkişi heyeti raporu sundu. Raporda JES için verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararının uygun olmadığı belirtildi

Hacıbektaşlı’da toprağını savunanlar kazanacak

AYCAN KARADAĞ

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Hacıbektaşlı’da köylüler SANKO Enerji’nin kurmak istediği jeotermal enerji santraline (JES) karşı direnişine devam ediyor. JES için verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararına karşı açılan iptal davasında ise bilirkişi heyetinin raporu açıklandı.

Heyetin tamamı ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararının uygun olmadığını belirtti. Karar sonrası ise köyde büyük sevinç yaşanırken yaşanan gelişmeleri Salihli Çevre Derneği Başkanı Avukat Seçil Ege, BirGün’e anlattı.

KARARIN LEHİMİZE OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Dava sürecinin devam ettiğini ifade eden Ege, “Bu hafta bilirkişiler raporlarını sundu. Tamamı ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararının uygun olmadığına karar verdiler. Hepsinin görüşü bu yönde. Ziraat bilirkişinin görüşleri bizim için önemliydi. Raporda yerleşim yerine 15 metre yakınlıkta olması gibi hususlar belirtildi. Projenin kendisinin de uygun olmadığı raporda belirtilmiş. Bu bizim için çok önemli gelişme. Muhtemelen bu rapor sonrasında mahkemenin, yürütmeyi durdurma kararı vereceğini düşünüyoruz. Ardından karar duruşması açılarak dava nihayete erecektir. Kararın lehimize olacağını düşünüyoruz. Hacıbektaşlı’da toprağını savunanlar kazanacak ” diye konuştu.