Sivas'ın Hafik İlçesi Belediye Başkanı Selahattin Çuhadaroğlu, MHP'nin belediye başkanları listesinden çıkarıldı

Hafik belediye başkanı, MHP'nin listesinden atıldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Sivas'ın Hafik İlçesi Belediye Başkanı Selahattin Çuhadaroğlu'nu belediye başkanları listelerinden düşürdüklerini bildirdi.

Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çuhadaroğlu'nu "partilerinin ilke ve prensiplerine aykırı tutum ve davranışları nedeniyle" belediye başkanları listesinden çıkardıklarını kaydetti.

Çuhadaroğlu için Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi Belediye Başkanı Birol Şahin'e işletilen süreç izlenecek. İlk adım olarak MHP'li belediye başkanları listesinden çıkarılan Şahin, için daha sonra disiplin ve partiden ihraç gibi resmi prosedür işletilmişti.

5 KEZ ADAY OLMUŞTU

1999 yılında MHP, 2004 yılında DYP, 2009 ve 2014 yıllarında ise Saadet Partisi'nden Hafik Belediye Başkan adayı olan Çuhadaroğlu, 2014 seçimlerinde belediye başkanlığını tek bir oyla kaybetti. Çuhadaroğlu 31 Mart seçimlerinde siyasete başladığı partisi MHP'den aday olarak amacına ulaştı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde MHP'den Hafik Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Çuhadaroğlu, %53,37 oranında oy alarak Hafik Belediye Başkanı oldu.

Bu seçimde AKP'nin adayı Mithat İlhan %44,59, Saadet Partisi'nin adayı Veysel Tekneci %1,80, Bağımsız Türkiye Partisi'nin adayı Yalçın Boyraz ise %0,23 oranında oy almıştı.

SAADET KÖKENLİ

1947 yılında Sivas Hafik'te dünyaya gelen Selahattin Çuhadaroğlu 1967 yılında Eskişehir Hava Teknik Okullar Komutanlığı'nda 2 sene eğitim aldıktan sonra mezun oldu. Eskişehir, Mardin ve Bursa'da Hava Motorlu Araçlar Komutanlığı'nda, Kayseri ve Konya Hava Birlikleri'nin çeşitli kademelerinde görev alan Selahattin Çuhadaroğlu, 1992 senesinde Hava Astsubay olarak emekli oldu. Doğduğu yer olan Hafik'te 1995 yılında aktif siyasete başlayan Çuhadaroğlu Doğru Yol Partisi (DYP) ve Saadet Partisi'nde İlçe Başkanlığı yaptı. 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde MHP'nin Sivas'a bağlı Hafik ilçesinin Belediye Başkan Adayı olan Selahattin Çuhadaroğlu, Saadet Partisi'nden iki dönem Belediye Başkan Adayı gösterilmişti.