İstanbul Silivri'de TEM Otoyolu'nda bir hafriyat kamyonu, çok sayıda araca çarptı. Yaşanan kazada 6 yurttaş hayatını kaybederken, 3 yurttaş da yaralandı.

Hafriyat kamyonu yine can aldı: 6 ölü
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

İnşaat alanlarının gün geçtikçe çoğaldığı kentlerin yeni çilesi haline gelen hafriyat kamyonları ve beton mikserleri can almaya devam ediyor.

İstanbul TEM Otoyolu Silivri mevkiinde dün bir trafik kazası meydana geldi. Otoyolda ilerleyen hafriyat kamyonu, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi üzerine karşı şeride geçip iki otomobile çarptı. Kazada 6 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle otoyol tek şeride düşürülürken, ekiplerin olay yerindeki çalışması tüm gün devam etti. Kazaya ilişki İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada “TEM Otoyolu’nda İstanbul istikameti Silivri Gazitepe Mahallesi mevkiinde sürüş hâkimiyetini kaybeden ve karşı şeride geçen bir TIR, 2 hususi araca çarpmıştır. Meydana gelen kazada 6 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiş, 3 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralılar hastanede tedavi altına alınmıştır" ifadeleri yer aldı.

YÜZLERCE CAN ALDI

Hafriyat kamyonlarının mahalle aralarına kadar girmesi, ölümlü “kazaları” da artırdı. Hafriyat kamyonlarının denetlenmemesi de yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Son yıllarda yaşanan bazı kazalar şunlar:

2016: Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda, 12 Mayıs 2016’da üniversite öğrencisi Şule İdil Dere hafriyat kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetti. Raporlarda Dere, kusursuz bulunmuştu.

2022: Bursa Ankara otobanı Demirtaş Viyadüğü yakınlarında Seyit Ali A. idaresindeki hafriyat kamyonu, seyir halindeyken önünde bulunan otobüse çarptı. 1 kişi öldü 6 kişi yaralandı.

2022: Alanya ilçesi Oba Mahallesi D-400 karayolu üzerinde bir hafriyat kamyonu yola dönmek isterken yolun sağ şeridinde ilerleyen motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan sürücü İsmail Songür, eşi Ayşe Songür ve 1 yaşındaki kızları Elif Su Songür yola savruldu. Anne ve kızı hayatını kaybetti.

2022: İstanbul Güngören'de peyzaj çalışması sırasında parktan geçen Türkçe öğretmeni Osman Pat, hafriyat kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybetti. Gözaltına alınan kamyon şoförü daha sonra tutuklandı.