Halkbank Genel Müdür Yardımcısıyken ABD'de tutuklanan Hakan Atilla, bankanın eski genel müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu için, "Ne sıfatı vardı da genel müdür oldu anlayamadım. Belki kendisini atayan imzayı atan Ali Babacan biliyordur" dedi. Atilla, Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevinden istifasına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Hakan Atilla: Taşkesenlioğlu'nun ne sıfatı vardı da genel müdür oldu anlayamadım, belki atayan Ali Babacan biliyordur

Halkbank Davası'nda ABD'de 28 ay tutuklu kaldıktan sonra Türkiye'ye sınır dışı edilen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, kendi yargılanma süreci ve Sedat Peker'in paylaşımlarıyla gündeme gelen eski Halkbank Genel Müdürü ve eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu’na konuşan Hakan Atilla, ABD’de Halkbank Genel Müdürü olarak gidip tutuklandığı dönemde Halkbank Genel Müdürü olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu’yla ilgili “Hangi vasfı değerlendirildi de bu göreve getirildi ben de merak ediyorum. Beraber çalıştık. Bankaya katkı sağlayacak tek bir şey yaptığını görmedim. Ne sıfatı vardı da genel müdür oldu anlayamadım. Belki kendisini atayan imzayı atan Ali Babacan biliyordur” dedi.

ABD’de tutuklandığı dönemde Taşkesenlioğlu’yla fikir ayrılığı da yaşadığını da belirten Atilla, “Kararları ve süreç yönetiminin basiretli olmadığı kesin, en hafifinden vizyonsuzluk” ifadelerini kullandı.

Hakan Atilla, ABD’deki hapishaneden çıktıktan sonra Türkiye’ye geldiğinde Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmış, kısa süre sonra ise görevinden istifa etmişti. “Benim, Borsa İstanbul’un başına getirilmem tesadüf değil. Halkbank’ta en büyük halka arzlarda görev almıştım” diyen Atilla, istifasının nedenini ise şöyle açıkladı:

“İstifamın da somut bir nedeni var. ‘Borsa İstanbul’un yönetimine atanan kişiler bu göreve uygun kişiler değil’ dedim. İş yapış tarzları gereği, orada olmamaları gerektiğini anlattım. Ancak göreve devam ettirildiler. Israrcı olsam kurum yıpratılmış olacaktı. Onları görevden alamayacağım için kendim istifa ettim. ABD’de yaşananlar istifamın konusu bile değil. Tamamen benim kararım.”

Barış Terkoğlu, Atilla’nın bu cevabını aktardıktan sonra, “Elbette benim aklıma, Borsa İstanbul’un yönetim kurulundaki çift maaşlı siyasiler geldi...” diye yazdı.