Hakan Gülseven tutuklandı

Gazeteci ve yazar Hakan Gülseven bugün Ayvalık Adliyesi’nde hakkında çıkarılan yakalama kararı sonucu tutuklandı.

Vali Hüseyin Coş’a yönelik hakaret iddiasıyla hakkında hüküm bulunan Gülseven, Yurt Gazetesinde yer alan yazısına yönelik açılan davanın sonucu olarak mahkum edildiği tazminatı gazete yönetiminin ödemeyi gerçekleştirmemesi sebebiyle Burhaniye Açık Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

HAZİRAN: Derhal serbest bırakılsın

Birleşik Haziran Hareketi de bir açıklama yayınlayarak üyeleri Hakan Gülseven'in derhal serbest bırakılmasını talep etti.

HAZİRAN tarafından yapılan açıklama şöyle:

"24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala, AKP iktidarı toplumsal muhalefeti sindirmeye dönük politikalarını sürdürüyor. Son olarak arkadaşımız Hakan Gülseven, yurttaşlara “Gavat” diye hakaret etmesiyle bilinen Vali Hüseyin Coş’a yönelik bir yazısı gerekçe gösterilerek Ayvalık’ta tutuklandı.

Gülseven’in tutuklanması bir insan hakkı ihlali ve ifade özgürlüğünün yok edilmesidir. Bu kararın hiçbir hukuki gerekçesi yoktur. Demokratik rejimlerde tüm yurttaşlar, siyasetçileri özgürce eleştirebilme hakkına sahiptir. Devlet yöneticileri bu eleştirileri kaldırabilmeli ve kabullenebilmelidir. Herhangi bir kamu görevlisine yapılan eleştiri, bir yurttaşın hapse girmesinin gerekçesi olamaz. Gülseven, davranışlarıyla toplumun tepkisini çeken Vali Coş’u eleştiren bir yazı yazarak en temel demokratik haklarından birini kullanmıştır. Vali Coş’un, kendisi eleştiren Gülseven’e dava açması ve mahkemenin verdiği para cezası kararının ardından Gülseven’in bu parayı ödemediği için tutuklanıp cezaevine gönderilmesi kabul edilemez bir uygulamadır.

Bu tür hak ihlalleri, iktidarın ne denli korktuğunun bir göstergesidir. Ancak korkunun ecele faydası yoktur. Halk, toplumu baskıyla susturmaya çalışan zorbalara gereken cevabı 24 Haziran günü sandıkta, 24 Haziran'dan sonra da sokaktaki mücadelesiyle verecektir.

Hakan Gülseven’in haksız tutukluluğu derhal son bulmalıdır. Bir an önce yaşadığı mağduriyet giderilmeli ve Gülseven serbest bırakılmalıdır. Arkadaşımız özgürlüğüne kavuşana kadar konuyu yakından takip edecek, bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız.

Birleşik HAZİRAN Hareketi"