TRT Spor'da Kanada-Fas maçının spikeri Alper Bakırcıgil, Dünya Kupası tarihindeki en erken golün FETÖ davası nedeniyle ABD’ye kaçan eski AKP Milletvekili Hakan Şükür'e ait olduğunu hatırlatmasının ardından devre arasında görevden alındı.

Hakan Şükür'ü hatırlatan TRT spikeri, devre arasında görevden alındı

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Kanada-Fas maçını anlatan TRT Spor spikeri Alper Bakırcıgil, Hakan Şükür'ün ismini anmasının ardından devre arasında yayından alındı.

Dünya Kupası F Grubu'nda Kanada ile Fas'ı karşı karşıya getiren maç saat 18.00'de başladı. Maçın 4. dakikasında Hakim Ziyech, Fas'ı 1-0 öne geçirdi.

TRT Spor'da yayınlanan maçı sunan Alper Bakırcıgil, Fas'ın maçta erken gol attığını söyledikten sonra, Dünya Kupası tarihindeki en erken golün, FETÖ davası nedeniyle ABD’ye kaçan eski AKP Milletvekili Hakan Şükür'e ait olduğunu hatırlattı.

Bakırcıgil, "Erken gelen bir golle başladı mücadele ama şunu belirtmek gerekiyor Dünya Kupası turnuvalarında tüm zamanların en hızlı golü Hakan Şükür tarafından atılmıştı; Kore karşısında, 11. saniyede..." ifadelerini kullandı.

Hakan Şükür'ün 2002 Dünya Kupası'ndaki golünden söz eden Alper Bakırcıgil'in 2. devrede maçı anlatmadığı fark edildi. Maçın ikinci yarısını Cüneyt Kıran sundu.

Maç ise 2-1 Fas'ın üstünlüğüyle sonuçlandı ve Afrika takımı gruptan çıkarak Dünya Kupası'nda bir üst tura yükseldi.

ÖZETTE AYRI SESLENDİRME YAPILDI

TRT Spor’un maçın özetini yayınladığı YouTube kanalında ise özet için ayrı bir anlatımın yapıldığı fark edildi. Bu olağan bir uygulama değil.

Normalde TRT Spor’un maç özetleri, maç spikerinin sesiyle YouTube'a kaydediliyor. Ancak devre arasında spikeri değişen Kanada-Fas maçının özetine özel ayrı bir seslendirme yapıldı.