Türkiye Basketbol Ligi maçları Ali Star organizasyonu nedeniyle verilen ı haftalık aranın ardından bu haftasonu başlayacak. Verilen bu ara sırasında Ali Star maçlarına katılamayan sporcular dinlenme fırsatı, yabancı oyuncular da ülkel

Türkiye Basketbol Ligi maçları Ali Star organizasyonu nedeniyle verilen ı haftalık aranın ardından bu haftasonu başlayacak. Verilen bu ara sırasında Ali Star maçlarına katılamayan sporcular dinlenme fırsatı, yabancı oyuncular da ülkelerine gitme fırsatı buldular. Basketbolda futbolda olduğu gibi devre arasında uzun tatil olmadığı için oyuncular gerçekten büyük bir yoğunluk içinde oluyor ve dinlenme fırsatı bile bulamıyorlar. Hele bir de takımları Avrupa kupalarında mücadele ediyorsa, evlerinin yolunu bile unutabiliyorlar. Benim en büyük temennim bu arayı hakemlerimizin çok iyi değerlendirmiş olması.

Bu sezon maalesef hakemlerimiz çok formsuz. Hemen hemen bütün takımlar da hakemlerden şikâyetçi. Üstelik hakemlerin kötü yönetimleri yüzünden ağzı yanan takımların sayısı her geçen gün artmakta. Buna rağmen hakemlerimiz hala kararlarında bir standı yakalayamamış durumda. Bir maçta faul çalınan bir pozisyona diğer maçta başka bir hakemimiz devam diyebiliyor. Bu da takımların oyun içi dengelerini bozduğu gibi itirazlara da sebep oluyor. Hep beraber Avrupa kupası maçlarını izliyoruz ve hakemlerin ne kadar başarılı maç yönettiklerine şahit oluyoruz. Bizim hakemlerimiz neden Avrupa'lı meslektaşları gibi başarılı maç yönetmesinler ? Hakemlerle ilgili olarak özellikle başarısız oldukları maçlardan sonra MHK üyesi Kadir Öz-çelik ile sohbet etme fırsatını buluyorum. Kadir Özçelik benim de hakemlik yaptığım yıllardan hocamdır ve bu işi Türkiye'de çok iyi bilenlerin başında gelir. Kendisi hakemlerin maçlarda sürekli olarak izlendiğini ve oynanan tüm maçların kasetlerinin de maçtan sonra tek tek izlendiğini ve hakemlerin bunlara göre değerlendirildiğini bana belirtti. 'Hata yapan hakemlere hataları tek tek anlatılyor ve maçlarda hatalı düdük çalan hakemler kesinlikle dinlendiriliyor' dedi. Yani MHK, Kadir Hoca'nın dediğine göre hakemler konusunda çok titiz. Ancak bu yapılan uygulamalar nedense parkelere bir türlü yansımadı. Üstelik bakıyoruz bazı maçlarda bariz hatalar yapan hakemler bir hafta sonra tekrar görevlendiriliyor. Tabii o maçı da berbat ediyorlar. Galiba 3 hakem uygulaması bizim hakemlere pek yaramadı. Bazı hakemler sırf düdük çalmış olmak için, pozisyon kendi alanlarında olmamasına rağmen müdahale ediyorlar. Kendi önlerindeki pozisyonlarda da dut yemiş bülbüle dönüyorlar. Ligimizde zirvede ve küme düşme hattındaki takımlar ilerki haftalarda büyük bir mücadeleye girecekler. Ligin altı da üstü de kaynayacak. İşte burada hakemlere ve MHK'ye büyük görev düşüyor. Ligin bundan sonraki haftalarında maçları daha dikkatli ve adilane düdüklerle yönetsinler. Kimsenin canı yanmasın.

Aksi taktirde salonlarda hiç de istemediğimiz olaylar olabilir. Oyuncuların ve takımların bu kadar çalışarak ortaya koydukları emeklerini hatalı yönetimlerinizle heba etmeyin. Maç oyuncular arasında oynansın. 'En iyi hakem maçta kendini ön plana çıkartmayan hakemdir'.