Gözaltında kaybedilen yakınları için 26 yıl önce bugün Galatasaray Meydanı'na çıkan Cumartesi Anneleri 26 yaşında. Cumartesi Anneleri, ilk eylemlerinin yıldönümünde yaptıkları açıklamada, "Hakikate ulaşıncaya kadar vazgeçmeyeceğiz" mesajı verdi.

Hakikate ulaşıncaya kadar vazgeçmeyeceğiz: #CumartesiAnneleri26Yaşında

Cumartesi Anneleri, ilk kez 26 yıl önce bugün gözaltında kaybettikleri yakınları için Galatasaray Meydanı’na çıktı.

Burada yapılan açıklamada, “Kayıp yakınları ve hak savunucuları olarak, hakikat ve adalet arayışımızın mekanı Galatasaray’dan 26. yılımızda bir kez daha haykırdık: Hakikate ulaşıncaya kadar, kaybedenler ve kaybedenleri koruyanlar cezalandırılıncaya kadar vazgeçmeyeceğiz” denildi.

Cumartesi Anneleri, ilk eylemlerinin yıldönümünde yaptıkları açıklamada şu mesajı verdiler:

Kayıp yakınları ve hak savunucuları olarak, hakikat ve adalet arayışımızın mekanı Galatasaray’dan 26. yılımızda bir kez daha haykırdık: Hakikate ulaşıncaya kadar, Kaybedenler ve kaybedenleri koruyanlar cezalandırılıncaya kadar vazgeçmeyeceğiz. 26 yıl önce kayıplarımız nerede diye çıktığımız Galatasaray Meydanı, bizler için kayıplarımızla buluşma mekanı oldu. Bizimle dünyanın tanıdığı bir hafıza mekanına dönüşen Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçmeyeceğiz.

hakikate-ulasincaya-kadar-vazgecmeyecegiz-cumartesianneleri26yasinda-880846-1.

843 hafta boyunca, Türkiye’nin en uzun soluklu eylemini ısrarla sürdüren Cumartesi Anneleri’ne, kayıplarla buluşma mekânı olan Galatasaray Meydanı tam 144 hafta önce İstanbul Valiliği ve Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Meydan yasaklansa da anneler, bir kez bile geri adım atmayarak tarihe attığı imzayı koruyor. Katledilen çocuklarının faillerini, kaybettirilen çocuklarının akıbetini sormak için meydanda buluşan 4 ailenin başlattığı direniş, bugün tüm ülkede sürüyor.

hakikate-ulasincaya-kadar-vazgecmeyecegiz-cumartesianneleri26yasinda-880848-1.