HSK, İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında inceleme başlattı. Pehlivan, ölüm orucuna son verdikten sonra yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için üzüntüsünü dile getirmiş, öncesinde de Gökçek'in yaşatılması için çağrı yapmıştı. Konuyla ilgili BirGün'e konuşan Pehlivan, yandaş medyanın desteğiyle başlatılan kampanya sonucu inceleme başlatıldığını ifade etti

Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında 'Grup Yorum' incelemesi

Hakimler ve Savcılar Kurulu, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında inceleme başlattı. İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan, ölümünden önce Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in yaşatılması gerektiği yönünde paylaşım yapmıştı. Pehlivan, İbrahim Gökçek'in vefatının ardından da üzüntüsünü dile getirmişti.

A Haber, Sabah, Takvim gibi provokatif yayın organları ise Pehlivan'ı paylaşımları nedeniyle hedef göstermişti.

hakim-ayse-sarisu-pehlivan-hakkinda-grup-yorum-incelemesi-729939-1.

PEHLİVAN: ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL

Hakim Pehlivan, başlatılan incelemenin ardından BirGün'e konuştu. "Bir grup yargıçla bağımsızlık mücadelesi verirken insani olarak atılmış tweetleri nedeniyle bu gibi durumlarla mücadele ediyoruz" diyen Pehlivan, şunları dile getirdi:

"Yaşam hakkının kutsallığı üzerinden insani bir paylaşım ve neticesinde bir grubun linç kampanyası ve yandaş medyanın desteğiyle DHKP-C seviciliğine kadar götürülen bir durum, anlaşılır gibi değil. HSK’nin davranışına üzülüyorum, toplumun geçirmiş olduğu yozlaşmasına üzülüyorum. Tam bu noktada herkesin bir araya gelme noktasındayız. Bu ülkeyi seven insanlar bu hamasi söylemleri yapan insanlar değil bunun için bedel ödeyen, insanlar barış içerisinde yaşasın diyen insanlar aslında. Yaşam hakkı kutsal deyip kendi anayasanıza sahip çıkıyorsanız ve oradaki bütün sorumlulukları hissederek bunu yapıyorsanız linç edilen HSK tarafından hakkında soruşturma başlatılan bir yargıç pozisyonuna sokuluyorsunuz."

1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Ayşe Sarısu Pehlivan, 1993 yılından beri ülkenin pek çok bölgesinde hukuk mahkemesi yargıcı olarak görev yapıyor.

MEZARINDAN BİLE RAHATSIZLAR

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in Kayseri Talas’ta bulunan mezarına saldırı girişimi gerçekleşti. Sokağa çıkma yasağının ardından ilçedeki Halef Hoca Mezarlığı girişine gece gelen ve “Teröristin mezarını istemiyoruz. Polis bir gün bekler, iki gün bekler, sonra gider. Polis giderse çıkartıp yakacağız” tehditlerinde bulunan grubun mezarlığa girmesini polis engelledi. Yaşanan saldırının ardından açıklama yayımlayan Grup Yorum, “İbrahim’i mezarında rahat bırakın demek için herkesi Kayseri Valiliği’ni aramaya çağırıyoruz” dedi. HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Kayseri’de bir grup saldırganın Gökçek’in mezarına saldıranlar hakkında neden harekete geçilmediğini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Kenanoğlu, “İbrahim Gökçek’i cenazesini mezarından çıkarıp yakmakla tehdit edenler yakalanmış mıdır?’’ diye sordu.

İBRAHİM GÖKÇEK ÖLÜM ORUCUNDAYDI

Açlık grevini 4 Ocak’ta ölüm orucuna çeviren ve eylemini 323’üncü gününde sonlandıran Grup Yorum’un gitaristi İbrahim Gökçek, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Gökçek'in talepleri şöyleydi:

►Konser yasaklarının son bulması.

►Grup üyelerine yönelik davaların düşürülmesi.

►İçişleri Bakanlığı’nın haklarında çıkardığı yakalama kararlarını kaldırması.

►Faaliyetlerini yürüttükleri İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması.