Ekrem İmamoğlu'na yargılandığı davada hapis cezası vermeyi kabul etmediği için davadan alındığı iddia edilen hakim Hüseyin Zengin, hakkında çıkan haberlere erişim engeli getirtti.

Hakim Hüseyin Zengin, İmamoğlu yazısına erişim engeli kararı aldırdı
Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kamu görevlisine zincirleme hakaret suçundan yargılandığı davada İmamoğlu'na hapis cezası vermeyi kabul etmediği için davadan alındığı iddia edilen hakim Hüseyin Zengin, kendisiyle ilgili çıkan yazı ve haberlere erişim engeli getirtti.

Zengin'e yakın çevresi tarafından 'başının derde gireceği uyarısı' yapıldığını belirten gazeteci Barış Terkoğlu, ayrıca hakim ve savcılara şantaj için hazırlanan dosyalar bulunduğunu iddia etti.

'YENİ BİR YARGI KANUNU DEVREYE GİRDİ'

Cumhuriyet yazarı Terkoğlu, engellenen yazısıyla ilgili "Yeni paralel devletin şantaj dosyaları" başlıklı köşesinde şunları paylaştı:

"Hâkim Hüseyin Zengin, görevi gereği, konuşmak istesem de konuşmadı. Ancak yakın çevresi, yaşananların açığa çıkmasının 'onu zor durumda bıraktığını' söyledi. Söylenene göre, pek çok meslektaşı, hâkim Zengin’i arayıp 'Başın derde girecek' diyerek uyarıda bulunmuş.

Haksızlar diyemem. Nitekim Hâkim Zengin de böyle düşünmüş olacak ki yazdığım yazıya erişim engeli kararı aldırdı.

İstanbul 2. Anadolu Sulh Ceza Hâkimliği’nin aldığı karara bakıyorum. Yoksa yanlış mı yazdım diyorum. Ama yok... Karar şundan ibaret:

'Dosya kapsamında yapılan inceleme neticesinde; talepte bulunulan haber içerikleri dikkate alındığında, talepte bulunanın rızası dışında isim ve soy ismi kısaltılmadan olduğu gibi verildiği, bu yönüyle kişilik hakkı ihlal edildiği kanaatine varılarak talepte bulunanın isim ve soy ismiyle ilgili içeriklerin çıkarılmasına dair hüküm kurulmuştur.'

Yani mahkeme diyor ki: 'Yazılanlar yalan diyemem, keşke hâkimin adını H. Z. diye yazsaydın!'

Yeni bir yargı kanunu daha böylece devreye girmiş oldu!"