Hakkari’de bir koronavirüs hastası, doğum günü partisi düzenledi. Partiye yapılan baskında 5 kişi hakkında TL idari para cezası uygulandı

Hakkari'de koronavirüs hastası bir kişi, doğum günü partisinde yakalandı

Hakkari'de izolasyon kurallarına uymayan koronavirüs hastasının, arkadaşlarıyla düzenlediği doğum günü partisine polis baskın yaptı. İş yerinde düzenlenen partiye katılan 4 kişiye 392'şer lira, iş yeri sahibine de 3150 lira idari para cezası uyguladı.

Konuyla ilgili olarak Hakkari Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, koronavirüs testi pozitif çıkan ve izolasyon kurallarına uymayan hastanın doğum günü partisi düzenlediği ve partinin düzenlendiği adrese yapılan baskında da 5 kişiye TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"30.05.2020 günü İl Sağlık Müdürlüğünce, Covid-19 testi pozitif çıkan bir şahsın izolasyon kurallarına uymadığının bildirilmesi üzerine; Hakkari Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler çalışma başlatmış. Yapılan çalışmalar neticesinde, şahsın il merkezinde bulunan bir iş yerinde arkadaşlarıyla doğum günü partisi düzenlediği öğrenilmiştir. Bahse konu adrese yapılan baskında doğum günü partisi düzenleyen 4 şahsa "Sosyal Mesafe Kuralına Uymamak"tan 392 TL, iş yeri sahibine "İşletme Kapatma Yasağına Uymamak"tan 3.150 TL idari para cezası uygulanmıştır."

testi-pozitif-cikan-koronavirus-hastasi-dogum-gunu-partisinde-yakalandi-739479-1.

DHA