Google Play Store
App Store
‘Hakkımı nasıl helal edeyim’

HABER MERKEZİ

Denizli’de çiftçiler artan kuraklık karşısında sulama imkanının yetersizliğinden dert yanıyor. Ürün kaldıramıyoruz bankalar alacaklarını istiyor diyen çiftçiler seçim öncesi verilen sözlerin yerine getirilmediğinden yakınıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirdiği tarım komisyonu üyeleri İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca Denizli'de çiftçilerle bir araya geldi. Burada çiftçinin şikayetlerini dinleyen heyet, kuruyan Büyük Menderes nehrini inceledi. Acıpayam, Baklan, Çal, Çardak, Bozkurt, Çivril ve Honaz ilçelerinde talepleri not etti.

Baklan'ın Konak köyünde bir üretici yüksek mazot ve gübre fiyatlarından der yandı. Üretici; “Sadece yağmurdan para almıyorlar. Birkaç güne kadar yağmur yağarsa bazı ürünlerimizi az zararla kurtarma şansımız var. Menderes’in suyu Afyon’a gidiyor, Baklan Ovası kuraklıktan yanıyor” diye konuştu. Çivril'de bir üretici Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helallik istemesine göndermede bulunarak; “Mahsulümüz tarlada. Geçen yıl hasat ettiğim 10 ton ayçekirdeği evde duruyor, alıcı yok. Mazot 7 Lira, gübre 250 TL olmuş, banka borcumu ödeyemediğim için icraya veriyor. Ben hakkımı nasıl helal edeyim” ifadelerini kullandı.

Çiftçi tarlasına su beklerken, ürünler heba olurken, su pompaları atıl olarak bekliyor, su parasını yatırmasına rağmen çiftçimiz su alamadıklarını belirtiyor” diyen CHP’li Karaca, “Su var, su yönetimi yok” diye konuştu. Komisyon üyeleri Denizli'de üreticilerin durumunu bir rapora dönüştürerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunacak.