Hakkımızı alana kadar buradayız

Asena TUNCA

Türkiye Gazeteciler Sendikası yöneticileri ve üyeleri, gasbedilen haklarını almak için 50 gündür direnen ETF Tekstil emekçilerini ziyaret etti. Emekçiler TGS’lileri “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla karşıladı.

Direnişin 50’nci gününde gerçekleştirilen ziyarette söz alan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’e ve İçişleri Bakanlığına çağrıda bulunarak sorumluluklarını hatırlattı. Durmuş, "Buradan Çalışma Bakanına sesleniyorum, 50 gündür hakları için mücadele veren DERİTEKS üyesi ETF işçilerinin sesini duyun. Sorunun çözümü için müdahil olun. İşverenlerin uygulamak istediği orman kanunlarına müsaade etmeyin. Kolluk kuvvetlerinin görevi patronları korumak değildir. Emekçilerin emeği verilmemişken patronun buradan mal kaçırmasına önce polis karşı durmalıdır. Ayrıca İçişleri Bakanlığına da seslenmek istiyorum. Barikatı işçilere değil, işçilerin haklarını gasp edip malını kaçıran işverenlere karşı kurun. İşçileri değil, hak tanımaz işverenleri gözaltına alın" vurgusu yaptı.

Durmuş’un ardından konuşan ve ziyaretten memnun olduklarını dile getiren DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz “TGS'nin ziyaretini çok önemsiyoruz. Mücadelenizde haklı olmak yetmiyor. Bunu medya yoluyla halkın da görmesi, duyması sizi güçlü kılıyor. Mücadelemizin ilk gününden bu yana bizlerin yanında olan TGS üyesi gazetecilere teşekkür ediyorum. Bizler, ETF işçileri haklarını alana kadar buradayız. Eğer bu ülkede bir barikat kurulacaksa bu ülkeyi soyanlara kurulmalı. Baktığımda ne zaman bir emekçi mücadelesi olsa polis, bekçi, vali, kaymakam emekçinin önüne çıkıyor. Biz bir irade koyduk burada. Yıllarca ETF için çalışan bu insanlar, yasaların uygun gördüğü haklarını da alacaklar, bundan vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

TGS’nin ziyaretinden memnun olan ETF Tekstil emekçileri ise “Yıllardır emek verdiğimiz ve sonunda haklarımız gasbedilmesiyle karşı karşıya kaldığımız bu işyerinden sesimizin duyulması bizim için çok önemli. Basının bir kısmı bizi ve diğer tüm emekçileri görmezden geliyor. Ancak biz, yanımızda olanların farkındayız. Mücadelemizin insanlara duyurulması çok önemli. TGS’nin bu ziyareti bize bir kere daha yalnız olmadığımızı hissettirdi” diye konuştu.