Hakkımızı verin!

HABER MERKEZİ

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Ankara’da, 25 Nisan günü görevi başındayken bıçaklı bir saldırgan tarafından öldürülen veteriner hekim Volkan Lale’yi, Dünya Veteriner Hekimler Günü'nde basın açıklaması yaparak andı.


TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu’nun okuduğu açıklamada, “Halkımızın sağlığını ve gıda güvenliğini temin etme uğrunda daha ne kadar can kaybetmemiz gerekiyor. Her yıl Nisan Ayı’nın son cumartesi Dünya Veteriner Hekimler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün Veteriner Hekimler için onur kaynağı, gurur ve mutluluk kaynağıdır. 30 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Gününü bu yıl buruk bir şekilde kutluyoruz. Derin bir üzüntü içindeyiz” dedi.

“25 Nisan Pazartesi günü, acı bir güne uyandık” ifadelerin kullanan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Veteriner hekimlerin pek çok ciddi tehdit ve risk unsuru altında mesleki faaliyetlerini yürüttüklerini mütemadiyen ifade ettik. Bugüne kadar yüzlerce kamuda çalışan veya mesleğini serbest olarak icra eden veteriner hekim hayvan sağlığını koruma, hastalıklarla mücadele, veteriner halk sağlığı ve milletine sağlıklı gıda sunma derdinde iken sahada ya da kliniğinde görevleri başında kendini bilmezler tarafından darp edildiler ve birçoğu ağır yaralandı. Her bir menfur olay sonrasında çeşitli basın açıklamaları ve resmi makamlara müracaatlarımız ile önlem alınmadığı takdirde saldırılar hayatlara mal olacak diyorduk. Bu şiddetin artarak devam etmesinden korkuyoruz diyorduk Şu an ‘Biz söylemiştik’ demenin ayrı bir teessürü içindeyiz. Acımız büyük. Söz bitti, Korkulan oldu. Veteriner hekim Volkan Lale, görevi başında iken, eli bıçaklı bir hainin gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybetti.”

ZARURİ GÖRÜYORUZ

“Tüm Dünyada olduğu gibi Veteriner Hekimlerin de bir sağlık çalışanı olduğu gerçeğinden yola çıkarak fiili hizmet zammı, emeklilik özel hizmet tazminatı vb. düzenlemelerde hakkımız olanın verilmesini istiyoruz” diyen Ali Eroğlu şunları da söyledi: “Yarın yeni güne yeni ümitlerle uyanmak istiyor, herkesin sorumluluğunu bir kez daha haykırıyor, ilgili makamları sağlıkta şiddet yasası kapsamı için göreve çağırıyor, bir sağlık çalışanı ve temel sağlık hizmetlerinin aktörü olan veteriner hekimlerin bir an önce sağlıkta şiddet uygulaması kapsamına alınmasını zaruri görüyoruz.”