Adem Çelik Şirketler Grubu patronunun şoförü, alacakları ödenmediği için günlerdir eylem yapan işçilerin üzerine araba sürdü. İşçiler mücadeleden vazgeçmeyeceklerini duyurdu

Hakkını isteyen işçilerin üzerine araba sürdüler!

MAHİR BAĞIŞ

Adem Çelik Şirketler Grubu’nun sahibinin şoförü, kullandığı aracı Beykent Üniversitesi Avalon şantiyesinde çalışan ve mesai ücretleri ile kıdem tazminatlarını alamadıkları için günlerdir direnişte olan inşaat işçilerinin üzerine sürdü.

İnşaat İşçileri Sendikası’na (İnşaat-İş) üye işçiler, BirGün’e konuştu. Şirket binası önünde direnişte olan işçilerden Mehmet Aynıalt, yedi aydır mesai ücretini alamadığını anlattı. Resmi tatillerde bile çalıştırıldıklarını söyleyen Aynıalt, “Emeğimin karşılığını istiyorum. Bu benim hakkım değil mi?” diye sordu.

Her gün olduğu gibi dün sabah da şirket binası önünde bir araya geldiklerini söyleyen Aynıalt, “Günlerdir direniyoruz. Hakkımızı aradığımız için önce güvenlikleri üzerimize saldırttılar. Sözlü hakaretlere ve ardından fiziki müdahaleye maruz kaldık. Şimdi de Adem Çelik’in şoförü, arabasını üzerimize sürerek bizi ezmeye çalıştı” dedi.

Herhangi bir gerekçe olmadan işten çıkarıldığını ifade eden Enes Karabey de beş aydır mesai ücreti almadığını kaydetti. Hakkını alana kadar mücadele edeceğini belirten Karabey, şöyle konuştu:

“Şirketten pazar mesaileri ve yol paraları dahil binlerce lira alacağımız varken bir de işten çıkarıldık. Maruz kaldığımız haksızlığa karşı anayasal hakkımızı kullanmak istiyoruz. Anayasa bana hakkımı savunmamı söylüyor, ben de günlerdir hakkımı arıyorum. Alacaklarımızın üçte birini ödemek istediklerini söylediler; ama biz tamamının ödenmesini istiyoruz. Otelleri, AVM’leri yapan bizleriz, ama sefasını patronlar sürüyor.”

İŞÇİLERİN YANINDA OLACAĞIZ

İnşaat-İş Sendikası Örgütlenme Sekreteri Yunus Özgür de işçilerin haklı mücadelesinin yanında olduklarını belirterek, işçilerin seslerini duyurmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Sendikadan yapılan açıklamada da “Adem Çelik Şirketler Grubu önünde direnişimiz sürüyor. Patronun ve özel güvenliklerin saldırısı bizi yıldıramaz” dendi.