Hakları için direnen postacılara gözaltı!

PTT’de sendika yöneticisi oldukları için tazminatsız işten atılan ya da ücretsiz izne çıkarılan işçilerin direnişi Ankara’da devam ediyor. İşçiler, PTT Genel Müdürlüğü’yle görüşmek istedikleri için gözaltına alındı.

PTT-Sen üyesi işçiler, seslerini duyurabilmek için bir ayı aşkın süredir İzmir ve İstanbul’da sürdürdükleri direnişlerini 2 Şubat’ta Ankara’ya taşımıştı. İşçiler dün direnişlerinin 42’nci gününde PTT Genel Müdürlüğü önünde oturma eylemi başlattı. “İşçiler burada, yasalar nerede?” pankartı açan PTT-Sen üyeleri, PTT Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmek istedi. Eyleme müdahale eden polis, 14 işçiyi yaka paça gözaltına aldı.

‘TALİMATI GENEL MÜDÜR VERDİ’

PTT-Sen’den yapılan açıklamada, “Görüşme talebiyle gittiğimiz PTT Genel Müdürlüğü önünde saatlerce beklememize rağmen talebimize hiçbir cevap verilmedi. Sonra da PTT Genel Müdürü Hakan Gülten’in talimatıyla hukuksuzca gözaltına alındık. Biz 14 bin taşeron posta işçisi kardeşimiz için direniyoruz. Arkadaşlarımıza sözümüz var, haklarımızı alacağız” dendi. Gözaltına alınan işçiler arasında yer alan PTT-Sen Genel Başkanı Halit Büyük ise şunları söyledi: “Ben 4 bin 200 işçinin üyesi olduğu, Ege ve Marmara bölgelerinde yetki almış PTT-Sen’in Genel Başkanı olarak gözaltına alındım. İşten atıldım, bedel ödedim, gerekirse yine bedel öderim. Hiçbir kardeşimi satmadım, satmayacağım. Herkes bunu böyle bilsin.”

Öte yandan emek örgütleri ile hakları için ülkenin dört bir yanında direnen işçiler, PTT-Sen üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamalarda işçilerin derhal serbest bırakılması istendi. n Emek servisi