Basketbol camiasında bir haftadır kopan bir fırtına var. Milli Takımlar Genel Menejeri Doğan Hakyemez ikinci lig B grubunda mücadele eden Antal

Basketbol camiasında bir haftadır kopan bir fırtına var. Milli Takımlar Genel Menejeri Doğan Hakyemez ikinci lig B grubunda mücadele eden Antalya Büyükşehir Belediyesi takımına genel direktör ve menajer olarak transfer oldu. Ancak böylesine spekülatif bir transfer birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. İşin en ilginç yanı takımla birkaç gün önce baş antrenör olarak anlaşan Ahmet Kandemir'in görevine Doğan Hakyemez'in ismi belli olmasından hemen sonra son verilmesi idi. Kandemir göreve başlamadan görevine bu kadar çabuk son verilen bir antrenör olarak aynı zamanda da bir rekora imza atıyordu. Olaylar bununla da kalmadı ve halen Beşiktaş Cola Turka'nın başında olan Murat Di-din'in Hakyemez'le birlikte Antalya'ya gelerek önümüzdeki yıl için transfer görüşmeleri yaptığı duyumları ayyuka çıktı. Hatta bu, Kandemir ve Didin arasında büyük bir polemiğe konu oldu.

Daha o zamanlar Doğan Hakyemez'in transferi kesinleşmeden bile Antalya ve basketbolümüz hafiften biraz karışmış oldu. Tabi ki tartışmalar bununla da kalmıyor. Hakyemez'in bir rivayete göre Turgay Demirel'in sağ kolu olması ve Milli takımlar genel menajerliğini de yürütmesi bu transferi çok tartışmalı bir duruma sokuyor. Herşeyden önce basketbolün her işine burnunu sokmuş ve her yerinde etkisi olan bir adamın bir anda ikinci lige bir takıma bu şekilde transfer olmasının pek de etik olduğu söylenemez. Gerçi basketbolumuzda bu ve buna benzer görev değişikliklerini pek sık görüyoruz. Daha geçen yıl merkez hakem kurulunda görev yapan ve etkili olan Necip Kapanlı'nın Mersin Büyükşehir Belediyesi takımında bu sezon genel menajer olması gibi. Yani daha önce federasyonda görev yapmış bazı isimler zaman içinde basketbol takımlarında görev yapabiliyorlar. Ancak görev alacak kişinin Doğan Hakyemez gibi basketbol federasyonunda çok etkili bir isim olması doğal olarak büyük soru işaretleri yaratabiliyor. Zaten Hakyemez tarafından verilen demeçlere baktığımız zaman sanki Antalya bu sezon kesin Beko Basketbol Ligi'ne çıkacakmış gibi bir izlenim veriliyor. Halbuki Antalya Büyükşehir Belediyesi bu hafta itibarı ile 3 yenilgi ile ikinci lig B grubunda 6.sırada bulunuyor. Ligde Erdemir, Bah-çeşehir, Işıkspor, Kepez Belediyesi ve Genç Ban-vitliler gibi iddialı takımlar varken, bu iş pek de çantada keklik gözükmüyor. Şimdiden 'ligi geçtik' gibi demeçler bana göre çok gereksiz ve diğer takımları da üzecek ve rencide edecek bir hareket. Evet Doğan'ın ve yeni antrenörün gelmesi ile takım daha iyi basketbol oynayabilir ve toparlanabilir. Ancak ikinci lig çok zorlu takımların olduğu ve mücadelenin üst seviyede olduğu bir ligdir. İşte İTÜ çok iyi bir kadro kurmasına rağmen bu zorlu ligde şu ana kadar başarılı sonuçlar alamadı.

Bence Doğan Hakyemez'in transferi Antalya ve ikinci lig basketboluna büyük bir hareket ve ivme kazandıracaktır. Bu lige olan ilgi üst düzeye çıkacaktır. Ancak etik açıdan ve tarafsız ilkesi doğrultusunda Doğan Hakyemez federasyondaki bütün görevlerinden derhal istifa etmelidir. Ancak bu şekilde biraz da olsun bu transferin üzerinde oluşan kara bulutlar dağılmış olacaktır. Bu takımın maçlarını yönetecek hakemlere şimdiden tarafsızlıklarını sonuna kadar korumaları ve hiçbirşeyden etkilenmemeleri konusunda uyarıyorum. Oluşan bu yeni durumu sizin tarafsız yönetimleriniz düzeltecektir.