Hâlâ 10 kaplan gücündeler mi?

BARIŞ AKPOLAT barisakpolat@gmail.com

Dev rock grubu Guns N’ Roses’ın kemik kadrosunun kısmen toplandığı ve ABD’deki Coachella Festivali'nde çıkacakları açıklandı. Soru işareti çok. Grubun isim haklarının sahibi solist Axl Rose’a kemik ekipten gitarist Slash ve bas gitarist Duff McKagan eklendi. 1993’ten beri yan yana gelmeyen Axl Rose, Slash ve Duff’ın enerjisini merak ediyorum. Efsane kimyanın yok olmuş olma ihtimali çok yüksek. Yerim dar özet geçiyorum;

Guns, dünyanın hızlı patlayan, ışık hızıyla devleşen ve hatta kurşun geçirmez bir noktaya gelmiş multimilyoner rock gruplarından biri. Arenalarda çalan cinsten... Evet, kurşun geçirmezlerdi ama zaten içeriden patladılar.

Elimizde ünlü olur olmaz akıl sağlığını toptan yitiren bir sosyopat var: Axl Rose. Konserlere en az 2 saat geç çıkmasıyla meşhur. Şiddete eğilimli, eşinden tut konserde hayranı filan dövebiliyor. Gruba kan kusturuyor. Grubun kimliğini yaratan Slash gibi bir karaktere ‘Aldırılması gereken bir kanser’ gibi tanımlamalar yapabiliyor. Ve çoğu manyak gibi o da çok da iyi bir lider.



Diğer taraftan Slash... Müthiş yetenek. Oksijeni, kokain olarak alıyor. 3 kez doz aşımı geçirdi 1’inde tıbben ölü sayıldı birkaç dakikalığına. Hastaneden yürüyerek çıktı ve bir sonraki konsere uçakla yetişti. Şu an kalbinde pil var. İçki sigara kullanmıyor ve gruptan çıkan en üretken adam. Bu kadroya sahnede katılacağı açıklanan Duff McKagan ise bambaşka bir vaka. Grubun punk ve grunge tarafı. Günde 5 litre votka içerken bunun zararlı olduğunu akıl edip şaraba dönüyor. Ondan da günde 10 şişe filan içen bir adam. The Simpsons’daki Duff birasına ismini vermesi şans değil. Kokainden bahsetmiyorum bile. Bu adamın pankreası patladı mesela. Pankreas ne işe yarar onu bile bilmiyorum ben. Şu anda o da temiz. Axl ve bu ikili birbirlerinin arkasından çok konuştu. Coachella ile başladıktan sonra 25 konserlik bir stadyum turnesi dedikoduları var. Popüler tabirle ‘premium’ bir hadise olduğundan bilet fiyatları 300 dolar civarında olacaktır ABD’de. Bu da her gece ortalama 3 milyon dolar ediyor aşağı yukarı. Forbes hesaplamış. Hadise iyi giderse toplamda 100 milyon dolara yakın para kazandırabilecek. Başlangıçta!

ŞİMDİ SORULAR:
Grubun parayı bulur bulmaz kokainden çalamaz hale gelen ve daha dakika 1 gol 1 şeklinde atılan ilk davulcusu Steven Adler piyasaya çıkacak mı? 2. davulcu Matt Sorum olaya dahil olacak mı yoksa son dönem kadrosundaki Frank Ferrer’la mı devam edilecek. Gilby Clarke’ı sahnede görür müyüz? Yeni beste olacak mı? Peki ya albüm? Zor ama artık imkânsız değil.