Kuzey Kıbrıs'ta uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Halil Falyalı'nın eşi Özge Taşker, müşteki sıfatıyla mahkemede ifade verdi. İstanbul'daki davada yargılanan sanıklardan şikayetçi olan Özge Taşker, mahkeme çıkışı yaptığı açıklamada, "Davamızın peşindeyiz. Yargıya olan güvenim sonsuzdur" dedi.

Halil Falyalı cinayeti: Eşi Özge Taşker ilk kez konuştu

Kıbrıs’ta uğradığı silahlı saldırı sonucu ölen Halil Falyalı'nın eşi Özge Taşker, mahkeme ifade vermesinin ardından açıklama yaptı.

8 Şubat 2022'de Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin yürütülen dava İstanbul 36'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

Gündem Kıbrıs'ın haberine göre, mahkemenin 6 Ekim 2022 tarihli ilk duruşmada verdiği ara karar gereğince, müştekiler Özge Taşker, Svetlana Gulua ve bir kısım tanıkların beyanları KKTC Girne Kaza Mahkemesi'nde alındı.

Halil Falyalı'nın eşi Özge Taşker müşteki sıfatıyla ilk kez ayrıntılı beyanda bulundu. Sanıklar Mustafa Söylemez, Mehmet Faysal Söylemez, Cengiz Şener, Metin Süs, Abdürrahim Çelik, Ender Yıldız'dan şikâyetçi olan Falyalı, devam eden kamu davasına katılmak istediğini, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ettiğini söyledi.

"DAVAMIZIN PEŞİNDEYİZ"

Mahkeme çıkışı kısa bir açıklama yapan Özge Taşker Falyalı “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve İstanbul’da eşime düzenlenen suikastın davaları görülmektedir. Bugün İstanbul’da sürmekte olan davamız için ek ifadede bulundum. Davamızın peşindeyiz. Yargıya olan güvenim sonsuzdur. Tüm polislerimize savcılarımıza avukatlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Eşim için çocuklarımın geleceği için yargıya güveniyorum” dedi.

Davanın ikinci duruşması 15 Aralık 2022'de İstanbul 36'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.