Kuzey Kıbrıs’ta Halil Falyalı’nın silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından cinayet sonrası ilk polis raporu da ortaya çıktı. Polis Müfettişi Murat Bayram, hazırlanan ön raporda, Falyalı2ya saldırıda 31 merminin ele geçirildiğini açıkladı. İncelemede 17 adet 7.62 mm, 5 adet de 9mm çapında boş kovan bulunduğu aktarıldı. Öte yandan Falyalı'nın öldürülmesine ilişkin konuşan Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "çok üzgün olduğunu" ve soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Halil Falyalı cinayetinde ilk polis raporu ortaya çıktı

Kuzey Kıbrıs’ta ismi birçok tartışmalı işle anılan, son olarak da suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarında adı geçen Halil Falyalı’nın dün (8 Şubat) uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından hazırlanan ilk polis raporu ortaya çıktı.

Polis Müfettişi Murat Bayram tarafından paylaşılan raporda, saldırıya ilişkin 31 mermi ele geçirildiği ve 17 adet 7.62 mm, 5 adet de 9mm çapında boş kovan bulunduğu kaydedildi. Bayram, olay yerinde ayrıca 9 adet 7.62 mm çapında mermi çekirdeğini bulunduğunu kaydetti.

TELE1'in aktardığına göre; Bayram, Falyalı ve Demir’in otopsisinin de bugün yapılacağını belirtti.

Dün gece saat 18:45 sıralarında Falyalı'nın şoförü Murat Demirtaş’ın kullandığı SL 001 plakalı araca kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, saldırı sonucu Demirtaş olay yerinde araçta bulunan Halil Falyalı ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

CUMHURBAŞKANI TATAR: ÇOK ÜZGÜNÜM, DEĞERLİ BİR KARDEŞİMİZDİ

Öte yandan Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Halil Falyalı’nın öldürülmesine ilişkin olarak yaptığı açıklamada "çok üzgün olduğunu" ve soruşturmanın sürdüğünü aktardı.

Kıbrıs Postası'nda yayınlanan Sabah Postası isimli programa internetten katılan Tatar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve Kolordu Komutanlığı ile görüştüğünü koordineli şekilde olayın araştırılacağını belirtti. En büyük temennisinin sorumluların bir an önce bulunması olduğunu ifade eden Tatar, 'olay nedeniyle herkesin yaralandığını' kaydetti. Tatar, PGM Müdürü ile temaslarının sürdüğünü ve ilerleyen saatlerde Cumhurbaşkanlığı olarak da açıklama yapacağını dile getirdi.

Akşam saatlerinde denizin dalgalı olduğunu ve sahil güvenliğin de varlığına işaret ederek, deniz yoluyla kaçmalarının mümkün olamayacağının iletildiğini ifade eden Tatar, güvenlik birimlerinin, Türkiye’deki güvenlik birimleriyle iş birliği içerisinde olduğunu anlattı.

Tatar, "Üzüntümü paylaşmak istiyorum, değerli bir kardeşimizdi, bu ülkeye yatırımlar yapmıştı, çok insana iyilik yapmıştı. Kendisine rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bizim yapmamız gereken bu işi takip etmek ve sorumluluları ortaya çıkarmak. Temaslarımı sürdürüyorum" dedi.