Kumarhaneci Halil Falyalı, Girne'de silahlı saldırıya uğradı. Sedat Peker'in uyuşturucu trafiğinin merkezinde olduğunu söylediği ve Kuzey Kıbrıs'taki yasadışı işlerde sıkça adı geçen Falyalı yaşamını yitirdi.

Halil Falyalı silahlı saldırıda öldü

Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen kumarhaneci Halil Falyalı, Girne'de silahlı saldırıya uğradı.

Kuzey Kıbrıs basınının aktardığına göre saldırının ardından koruma şoförü olay yerinde hayatını kaybederken, Halil Falyalı ise ağır yaralı olarak Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Falyalı ardından Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Falyalı burada yaşamını yitirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Müfit C. Yenen "KKTC saatine göre 19:45 itibariyle vücudunun pek çok noktasında ateşli silah yaralanması ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen Halil Falyalı, hastanemizin kardiyoloji, acil tıp, anestezi, kalp ve damar cerrahisi, genel cerrahi ve beyin cerrahisi uzmanlarından oluşan ekibi tarafından gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın hayatını kaybetmiştir" açıklaması yaptı.

Polis, Falyalı'nın kurşunlandığı bölgede geniş güvenlik önlemi aldı, yolu trafiğe kapattı. Saldırı sırasında Falyalı'nın eşinin ve çocuklarının konvoydaki başka bir araçta olduğu ve saldırıyı yara almadan atlattıkları öğrenildi.

SEDAT PEKER'İN İDDİALARI

Falyalı, geçen Aralık ayında Turgut Katırcı isimli şahsın, çalıştığı kumarhaneden para çaldığı iddiasıyla, kumarhane çalışanları tarafından önce alıkonulması ardından da darp edilmesi ve zorla vekalet imzalatılması iddialarıyla ilgili başlatılan polis soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Şikayet geri çekilince Falyalı serbest bırakılmıştı.

Kıbrıs’ta uyuşturucudan temin edilen para trafiğinin merkezinde olduğu iddia edilen Halil Falyalı Kuzey Kıbrıs’ta geniş bir kumarhane ve yasadışı bahisçilik ağını kontrol ediyor. Sedat Peker, Halil Falyalı’nın uyuşturucu ticaretinin merkezinde olduğunu iddia etmişti.

Suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Halil Falyalı’nın tutuklanmasının ardından Başbakan Ersan Saner’in içinde yer aldığı bir ‘kaset’ iddiası patlak vermişti. Saner, sosyal medyada dolaşıma giren müstehcen video ardından kendine komplo kurulduğunu belirtmiş ancak istifa da etmişti.

Peker'in iddiaları sonrası Cüneyt Özdemir'in Youtube'daki canlı yayınına katılan Halil Falyalı, hakkındaki iddiaları yalanlamıştı. Falyalı şöyle konuşmuştu; "Hayatımda ne Binali Bey'i ne de Binali Bey'in oğlunu... ne yan yana geldik. Diyorlar ya 'uydu antenlerine baksınlar, sinyallere baksınlar', baksınlar. Hiçbir zaman biz bir araya gelmedik. Bu bahsi geçen insanların hiçbirini tanımıyorum. Hayatımda 3 kilometre yakınlarına bile gelmedim, görmedim, tanımıyorum."