Kuzey Kıbrıs’ta Halil Falyalı’nın silahlı saldırıda öldürülmesi ülkede gazetelerin manşetlerinde yer buldu. Falyalı’nın profesyonel bir suikastla hedef alındığını belirten ve cinayetin ayrıntılarına dair bilgi veren gazeteler, “Ülke kör karanlıkta” değerlendirmesinde bulundu.

Halil Falyalı suikastı manşetlerde: İçeriden bilgi mi alındı?

MEDYA SERVİSİ

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına da konu olan ve Kuzey Kıbrıs’ta ismi birçok tartışmalı işle anılan Halil Falyalı’ın dün akşam saat 19.00 sıralarında otelinden evine dönerken aracında öldürülmesi ülke medyasında geniş yakın uyandırdı.

Kuzey Kıbrıs gazeteleri Falyalı’nın şoförü Murat Demirtaş’ın da hayatını kaybettiği suikastı manşetlerine çıkarırken, olayın ayrıntılarına dair bilgiler de paylaştı.

“Ülke kör karanlıkta-Hesaplar kurşunla” manşetini atan Havadis gazetesi, saldırıdaki profesyonel plana dikkat çekti. Falyalı’nın Girne’de üç araçlık konvoy halinde evine gittiğini aktaran gazete, ellerinde kalaşnikof olan saldırganların sadece Falyalı’nın bulunduğu aracı hedef aldığını ve polisin bu durumu “içten bilgi edindiklerinin göstergesi” olarak yorumladığını yazdı.

Öte yandan haberde, bu sukiastın Girne’de son bir haftada ikinci silahlı saldırı olduğu, bir hafta önce de ‘iş insanı’ Bulut Akacan’ın babası Mehmet Akacan’ın vurularak yaralandığını hatırlatıldı.

“TEHLİKE ÇANLARINI BİZE DUYURUYOR”

Kıbrıs Star gazetesi ise “Falyalı’ya Suikast” manşetiyle çıktı. Gazetenin “Siyasi istikrar lafla olmaz önce güvenlik lazım” başlıklı başyazısında, “Bu dehşet verici suikast, ülkenin gidişatı için tehlike çanlarını bize duyuruyor. Daha birkaç hafta önce bir başka iş insanının babası bacaklarından kurşunlanmıştı. Dün gece ise adeta filmlere konu olacak bir suikast ile ülke sarsıldı. Ülkeyi yönetenler ne zaman ağzını açsa istikrardan söz ediyor. Siyasi istikrar nasıl olur? Elbette önce güvenlikle olur, asayişin sağlanmasıyla olur” yorumu yapıldı.

EN AZ 7 KURŞUN FALYALI’YA İSABET ETTİ

“Korkunç Suikast”, “İnfaz”, “Mermi Yağdırdılar” ve “Dehşet Gecesi” gibi manşetlerle okuyucularına seslenen Kuzey Kıbrıs gazetelerinin verdiği bilgilere göre, olay yerinde en az 40 mermi kovanı bulundu ve saldırı sırasında en az 7 kurşun Halil Falyalı’ya isabet etti. Falyalı saldırıdan sonra önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne, ardından Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kuzey Kıbrıs gazetelerinin 9 Şubat tarihli birinci sayfaları şöyle:

halil-falyali-suikasti-mansetlerde-iceriden-bilgi-mi-alindi-978504-1.halil-falyali-suikasti-mansetlerde-iceriden-bilgi-mi-alindi-978505-1.halil-falyali-suikasti-mansetlerde-iceriden-bilgi-mi-alindi-978506-1.

halil-falyali-suikasti-mansetlerde-iceriden-bilgi-mi-alindi-978507-1.halil-falyali-suikasti-mansetlerde-iceriden-bilgi-mi-alindi-978508-1.halil-falyali-suikasti-mansetlerde-iceriden-bilgi-mi-alindi-978509-1.halil-falyali-suikasti-mansetlerde-iceriden-bilgi-mi-alindi-978510-1.