Halit Çelenk Hukuk Ödülleri salgın gerekçesiyle çevrimiçi platformda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Hukuk Ödülü'nü alan 'DİSK tarihi' kitabının editörü aynı zamanda BirGün yazarı Aziz Çelik, "İnançlı bir devrimcinin adına verilen bu ödülü almaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Halit Çelenk Hukuk Ödülleri, çevrimiçi törenle sahiplerine ulaştı

Haber Merkezi

Halit Çelenk Hukuk Ödülleri sahiplerine verildi. Salgın önlemleri nedeniyle çevrimiçi yapılan tören, Özlem Şen Abay’ın sunumuyla gerçekleşti. 2021 yılı Halit Çelenk Hukuk Ödülü BirGün yazarı olan Aziz Çelik’in editörlüğünü yaptığı “DİSK TARİHİ Kuruluş-Direniş-Varoluş, 1. Cilt (1967-1975)” isimli kitaba verildi.

Akademik Destek Ödülü ise iki eser arasında paylaşıldı.Burak Yücekaya “Hukukun Piyasalaşma Uğrağı Olarak Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri ve Arabuluculuk Kurumu” makalesiyle, Melike Orçin da“Avrupa İnsan Hakları Hukuku ve Türk Hukukunda Tutuklu ve Hükümlülerin Dış Dünya ile İletişim Kurma Hakkı” eseriyle ödüle layık görüldü. Seçici Kurul Teşvik Ödülü’nü “Sanatın Mülkiyeti” makalesiyle Volkan Bora Uğur aldı.

ÇELENK HUKUKSUZLUĞA KARŞI HEP BİR KUTUP YILDIZIYDI

Hukuk ödülünü alan Disk Tarihi kitabı Editörü Aziz Çelik şu ifadeleri kullandı: “5 Mayıs Halit Çelenk’in onuncu ölüm yıl dönümünde onu bir kez daha saygıyla anıyorum. 6 Mayıs da Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 49’uncu yıl dönümü onları da saygıyla anıyorum. Halit Çelenk tüm haksızlığa uğrayan ezilen, sömrülen, işçilerin, öğrencilerin aydınların yanında oldu. Hukuksuzluğa karşı hep bir kutup yıldızıydı. Bizim kitabımız bir emek tarihi kitabı. Bir hak mücadelesi kitabı. Dolaysıyla hukuk tarihi kitabı olarak da okunabilir. İnançlı bir devrimcinin adına verilen bu ödülü almaktan gurur duyuyoruz.” Ayrıca Çelik, kitabın üç cilt olacağını belirtti.

DİSK TARİHİ AYNI ZAMANDA İŞÇİ SINIFININ MÜCADELE TARİHİ

Çelenk’i ve üç fidanı saygıyla anarak sözüne başlayan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Çelenk hiç kuşkusuz bir devrimci bir mücadele insanı. Bu ödüle DİSK çatısı altında yürütülen çalışmanın alması bir onur. DİSK tarihini anlattığımız kollektif bir çalışmanın ürünü olan bir eser ortaya çıktı. DİSK’in tarihi aynı zamanda işçi sınıfının mücadele tarihi” diye konuştu.