Aydın Büyükşehir Belediyesi halkın sağlıklı ve uygun fiyatlı ürünlere ulaşmasını sağlayan ve raflarında kooperatiflere yer veren Halk Ege Et şubelerinin 15.'sini Nazilli’de açtı.

Halk Ege Et’in 15. şubesi Nazilli’de açıldı

BİRGÜN EGE

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla halkın uygun fiyatlarla kaliteli, sağlıklı, hijyenik ve güvenilir ürünlere ulaşmasını sağlayan Halk Ege Et, şubelerine bir yenisini ekledi. Aydın ve İzmir’de şubeleri bulunan Halk Ege Et’in 15. şubesi Nazilli’de hizmet vermeye başladı. Küçük üreticilerin üretmeye devam etmesini teşvik eden, ithal değil yerli ürünlerin sofralarına ulaşmasını sağlayan ve özellikle kadın kooperatiflerinin ürünlerine raflarında yer vererek kadınların üretim sürecindeki gücünü arttıran Halk Ege Et, tüketiciler içinde güvenilir bir adres olmayı sürdürüyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kırsal kalkınma vizyonunun parçası olarak Halk Ege Et şubeleri, üretici ve tüketici arasındaki aracıların, ürüne ek maliyet yüklemesine engel olunarak, halkın ekonomik fiyatlarla alışveriş yapmasını sağlıyor.

Yeni şubenin açılışına katılan Gencelli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hayriye Altuntaş, temsilen bir ürünü rafa yerleştirdi. Duygulu anlar yaşayan Hayriye Altuntaş, Başkan Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ederek “Kızımız, gururumuz, kendisini gözlerinden öpmek istiyorum. Yıllarca direttik, dolandırıldık, ayağa kalmamız zor oldu. Bir daha güvenip piyasaya ürün veremedim ama güvenilir birileri bu imkanı sununca, başkanımız, gururumuz Özlem Çerçioğlu çok sağ olsun” dedi.

Ürünlerini rafta görmenin mutluluğunu ifade eden Altuntaş, “Çok güzel bir şey kaç yıldır diretmemin karşılığını görmek beni ziyadesiyle mutlu etti. Ömrüme ömür kattı diyebilirim. Bizim memleketimizde kooperatifçilik bilinci oluşmamış, arada diretenler sayesinde kooperatifler ayakta kalmaya çalışıyor. Kooperatifçilik olmadan bu memleket kalkınmaz ben bunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Halk Ege Et’i öne çıkaran unsurun ürün yelpazesindeki gıdaların yerli üreticilerden tedarik edilmesi olduğunu belirten Başkan Özlem Çerçioğlu, “Bir çalışma yaparken en temel önceliğimiz halkın yararına ve uzun yıllar hizmete edecek işler olmasıdır. Halk Ege Et şubelerimizde işte tam olarak bu şekilde hizmet etmektedir. Bu temeli attık ve üreticilerin gücü ve halkımızın takdiri ile 15. şubeyi açtık. Bu bir mutluluk, güven ve refah zinciridir. Bu zincirin her halkası istihdamın, üretimin, yerli çiftçinin ve kadın kooperatiflerinin güçlenmesi demektir. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yeni şubemiz Nazilli’ye hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.