İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İstanbul Halk Ekmek’in Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, yıl sonuna kadar ekmeğin 3 liradan satılacağını söyledi. Nama, kararın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı doğrultusunda alındığını bildirdi.

Halk Ekmek yıl sonuna kadar 3 liradan satılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketi olan İstanbul Halk Ekmek’in (İHE) Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu talimatı doğrultusunda yıl sonuna kadar ekmeğin 3 TL’den satılacağını söyledi.

"Yükselen ağır maliyetler bir yana elektriğe ve doğal gaza son 1 ay içerisinde yüzde 100, yüzde 50 zamlarla birlikte bizde olduğu gibi fırıncı esnafının girdi maliyetlerinde yoğun bir artış oldu. Fırıncı esnafımızı anlıyoruz" ifadelerini kullanan Nama, "Ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun bizlere talimatı şudur; ‘2022 yılının sonuna kadar zam yapılmadan halka sağlıklı ekmeği 3 liradan ulaştırmaya devam edeceksiniz.’ Biz de Halk Ekmek olarak bu yıl sonuna ekmeği 3 liradan ekmeği satmaya devam edeceğiz" dedi.

Halk Ekmek'e ağustos ayında zam yapılmış ekmeğin fiyatı 3 liraya yükselmişti.

ANKA