Evde kalın çağrısına yasal düzenlemenin yapılmaması nedeniyle katılamayan çalışanlar taleplerini Beyaz Çağrı ile dile getirdi. “Evde kalın demek yetmez bunu yasal düzenleme ile güvence altına alın” diyen yurttaşlar, balkon ve camlara beyaz bez astı

Halk evde kalmak için düzenleme istiyor: Dört bir yanda ‘Beyaz Bez’li çağrı

Koronavirüsü salgını nedeniyle yapılan evde kalın çağrısına yasal düzenlemelerin olmaması nedeniyle katılamayan çalışanlar Beyaz Çağrı ile taleplerini dile getirdi. SOL Parti’nin çağrısıyla hayata geçirilen ve çalışanların evde kalmalarını sağlayacak yasal düzenlemelere yönelik taleplerin yer aldığı Beyaz Çağrı eylemi kapsamında yurttaşlar evlerinin balkonlarına ve pencerelerine beyaz bez astı.

Sosyal medya da #BeyazÇağrı etiketiyle paylaşılan görüntülerde Türkiye’nin dört bir yanından eyleme katılımın olduğu görüldü.

Yurttaşların paylaşımında ‘Evde kalın demek yetmez bunu yasal düzenleme ile güvence altına alın. Salgını önlemenin yolu halkın güvence altına alınmasından geçer’ mesajları öne çıktı. Beyaz bez asma eylemi bu hafta boyunca devam edecek.

5 ACİL TALEP

SOL Parti tarafından yapılan açıklamada acilen karşılanması gereken 5 talep ise şöyle sıralandı:

1. En az 14 gün olmak üzere çalışanlara ücretli izin hakkı verilmelidir. İşsizlik Sigortası Fonu’ndaki paralar sadece emekçiler için kullanılmalıdır.

2. İşten çıkarmalar, ücretsiz izin uygulaması, ücretlerin geç ve eksik ödenmesi uygulamaları yasaklanmalıdır.

3. Salgın boyunca elektrik, doğalgaz, su ve internet ücretsiz sağlanmalıdır.

4. İhtiyaç sahiplerine temel gıda ve temizlik ürünleri parasız sağlanmalıdır

5. Devlet hastaneleri ve özel hastaneler ücretsiz sağlık hizmeti vermelidirler.