TBMM Genel Kurulu’nda ekonomide yaşanan kötü gidişata değinen, doların kırdığı rekor sonucu ekonominin perişan hale geldiğini ifade eden HDP’li Gergerlioğlu’na yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Eğlenceli, komik bir konuşmaydı, teşekkür ediyoruz” dedi

"Halk perişan" tespitine AKP yorumu: “Eğlenceli, komik”

HÜSEYİN ŞİMŞEK

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun ekonomide yaşanan kötü gidişat, vergi borcu silinen patronlar, halkın “perişan” durumuna ilişkin tespitlerine, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Eğlenceli konuşma için teşekkür deriz" karşılığını verdi.

TBMM Genel Kurulu’nda, gündemdeki konuları değerlendirmek için söz alan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, AKP’nin neden olduğu ekonomik yıkıma değindi. İktidara çok sayıda eleştiride bulunan Gergerlioğlu, “Aylardır size talan edilen bütçeyi soruyoruz, o yapılan köprülerden geçen arabaların paralarının nasıl patronlara verildiğini soruyoruz. Niye konuşmuyorsunuz arkadaşlar? Bu bir vicdan meselesi. Reddedebiliyor musunuz? Hayır, reddedemiyorsunuz. Pandora belgelerini reddedebiliyor musunuz? Hayır. 5'li çetenin 128 defa vergi silinmesi olayını reddedebiliyor musunuz? Hayır. Nasıl vicdanınız kabul ediyor bunu? Olacak iş mi bu? Nasıl susabiliyorsunuz bunlara? Daha çok şeye sustunuz siz, her şeyi susarak geçiştiriyorsunuz” dedi.

FERYATLAR YÜKSELİYOR

“Zenginin, patronun vergileri siliniyor, gariban, ücretliden stopaj kesiliyor ve daha sonra biz bütün bunları söylediğimiz zaman hiçbir şekilde cevap veremiyorsunuz” diyen Gergerlioğlu, konuşmasında ayrıca, “Feryatlar yükseliyor insanlardan. Elektrik faturalarından bahsediyorlar, ayrımcılıktan bahsediyorlar ve diyorlar ki, ‘Doların hali nedir?’ Merkez Bankası Başkanı sorumsuz açıklamalar yaptı ve bugün, her şey ortada. Sonuçta ekonomi yine perişan durumda” dedi.

TEPKİ ÇEKEN YANIT

Gergerlioğlu’nun sözlerine, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan yanıt verdi. Halkın yaşadığı sorunlar ve ekonomideki kötü gidişata değinmeyen Özkan, “Grubumuzu hedef alan haksız, mesnetsiz iddiaları aynen iade ediyoruz, reddediyoruz, kabul etmiyoruz. Eğlenceli, komik bir konuşmaydı, teşekkür ediyoruz” demekle yetindi. Bu sözlere HDP’li milletvekilleri tepki gösterdi.

Özkan'ın sözlerine Gergerlioğlu da "Vicdanın olmadığı için gülüyorsun vicdanın olsa gülmezdin" karşılığını verdi.