Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nuriye Ortaylı, koronavirüs vakalarındaki artışa karşı, imkanı olan herkesin uzaktan çalışmaya geçmesi yönünde uyarıda bulundu. Ortaylı, ayrıca "Eş dostla görüşmeyi kesin" uyarısı da yaptı.

Halk Sağlığı Uzmanı Ortaylı: İmkanı olan herkes uzaktan çalışmaya geçsin

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nuriye Ortaylı, artan koronavirüs vakalarının ardından bazı uyarılarda bulundu.

"İmkanı olan herkes uzaktan çalışmaya geçsin" diyen Ortaylı, "Yürüyebileceğiniz mesafelere yürüyün, alışverişi kısa tutun, az kalabalık saatleri seçin. Eş dostla görüşmeyi kesin" dedi.

Ortaylı'nın paylaşımı şöyle:

"İmkanı olan herkes uzaktan çalışmaya geçsin. Yürüyebileceğiniz mesafelere yürüyün, alışverişi kısa tutun, az kalabalık saatleri seçin. Maske önemli, havalandırma çok önemli. Eş dostla görüşmeyi kesin. En azından şubat başına kadar."

Dünya genelinde Covid-19 vaka sayısı, Omicron varyantıyla endişe verici boyuta ulaştı. Artan vaka sayısıyla birlikte birçok ülkede yeni uygulamalar devreye sokuldu.

Omicron varyantı Avrupa’da da birçok ülkede etkisini sürdürüyor. Omicron vakalarının en çok görüldüğü ülke İngiltere olurken, 128 ülkede Omicron vakası tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı’nın 3 Ocak’a ilişkin koronavirüs verilerine göre, son 24 saat içerisinde yapılan 368 bin 913 testten 44 bin 869’u pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 160 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 27 bin 492 olarak açıklandı.