Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programında bir ilk yaşandı. İlk defa AKP'li bir bakan canlı yayına bağlandı

Halk TV'de bir ilk: AKP'li bakan canlı yayına bağlandı

Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programında güncel siyasal gelişmeler ele alındı. Programın konukları gazeteciler İsmail Saymaz, Elfin Tataroğlu ve Barış Yarkadaş'tı.

Dün akşam saat 21:00'de başlayan programın ilerleyen saatlerinde ilginç bir gelişme yaşandı. Konukların koronavirüs hakkında yaptığı açıklamalar sonrası ilk defa AKP'li bir bakan canlı yayına bağlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koca, koronavirüs hakkında açıklamalarda bulunduktan sonra konukların sorularını yanıtladı.

Gerçek Gündem'in aktardığına göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Halk TV'de yaptığı açıklamada, Türkiye'de koronavirüs vakası olmadığını, hastalık için gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.

Fahrettin Koca'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye'de şu an koronavirüs yok. Koronavirüsün görüldüğü yer Çin. Vakanın görüldüğü yüzde 99'u Çin. Yüzde 1'i ise Çin odaklı hastalardan oluşuyor. Dolayısıyla bu anlamda koronavirüsün Türkiye'de olmadığını ve şu dönemde bize dışardan gelişin olabileceğini. Bunun için bütün tedbirleri alıyoruz. Grip gibi, influenza gibi belirtilerle başlıyor. Biz bu dönemde influenzadan korunmak üzere alınmadığı gereken tedbirleri daha çok önemsiyoruz.

Türkiye'de şu an kimsenin maske kullanmasına ihtiyaç yok. Böyle bir öneride bulunmuyoruz. Özellikle el hijyenini, el yıkamayı son derece önemsiyoruz. Bütün gribal enfeksiyonlar için önemsiyoruz. Hapşırma döneminde mendilin muhakkak kullanılmasını ellerin muhakkak yıkanmasını öneriyoruz.

"VATANDAŞLARIMIZ ÖNERİLERİMİZE KULAK VERSİN"

Dolayısıyla Türkiye'nin şu anda korkmamasını bizim şu anda tedbirleri almak noktasında gayret içinde olduğumuzu, bunu da halkımızla paylaştığımızı bu anlamda öneri ve uyarılarımıza vatandaşımızın kulak vermesini öneriyoruz."