Halk TV’de pazartesi ve çarşamba günleri yayınlanan ‘Sözüm Var’ programında yer alan gazeteciler Barış Terkoğlu ve Şirin Payzın, RTÜK tarafından verilen ‘yayın durdurma’ cezası nedeniyle programın bu akşam ekranda olmayacağını belirtti.

Halk TV’deki ‘Sözüm Var’ programı, RTÜK cezası nedeniyle yayınlanmayacak

Halk TV’de pazartesi ve çarşamba akşamları olmak üzere haftada iki kez yayınlanan, gazeteciler Barış Terkoğlu, Şirin Payzın ve Emin Çapa’nın yer aldığı ‘Sözüm Var’ programı bu akşam ekranlarda olmayacak.

Programın yayınlanmama nedeni ise Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) verdiği ‘yayın durdurma’ cezası.

Barış Terkoğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Bu akşam Sözüm Var programı RTÜK eliyle engellendi. Gerekçeler bahane... Yöneticiler, denetleme yerine susturma sopası olmayı seçiyor. Anayasal hakkımız baskıyla elimizden alınıyor. Sansürün, zorbalığın, despotluğun ancak bugünü olur. Tarih bize yarınının olamayacağını söylüyor” dedi.

Şirin Payzın ise bu akşam yayın yapamadıklarını ve RTÜK tarafından susturulduklarını belirterek, “Sansür yasası hayatımızda ne değiştirir diyorsanız işte buyurun en kısa cevabı” yorumunu yaptı.

Son olarak Halk TV'ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘küçük düşürülmesi’ gerekçesiyle yüzde 3 para cezası, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın ‘narco-devlet’ eleştirisi nedeniyle yüzde 3 para cezası ve ‘Sözüm Var’ programına 5 kez program durdurma ile birlikte yüzde 5 para cezası verilmişti.