AKP'li Burhan Kuzu, Halk TV'nin "Zindaşti" iddialarını gündeme getirmesine tepki gösterdi. Hacır, Yarkadaş ve Saymaz, AKP'li Burhan Kuzu'ya cevap verdi.

Halk TV ekibinden Burhan Kuzu'ya yanıt

Halk TV'de yayınlanan Şimdiki Zaman adlı programda AKP'li Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Burhan Kuzu hakkında medyaya yansıyan uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti'nin serbest bırakılması için yaptığı girişimler masaya yatırıldı.

YAYINA BAĞLANMADI

Gerçek Gündem'in haberine göre; programın sunucusu Gürkan Hacır ile konuklar İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş, Burhan Kuzu'nun yayına bağlanıp cevap hakkını kullanabileceğini tam dört kez söyledi. Hacır, yayın öncesi Burhan Kuzu'yu aradığını, telefonunu açan asistanına Kuzu'nun yayına katılabileceğini söylediğini de aktardı.

Ancak buna rağmen Burhan Kuzu yayına katılmadı. Yayın sırasında herhangi bir tweet de atmadı. Kuzu, yayın bittikten sonra saat 01.30 sularında HALK TV ekibine "Tetikçisiniz" diyerek cevap verdi.

Kuzu şunları yazdı:

"İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş,sizin yaptığınızın adı gazetecilik değil tetikçiliktir.Zindaşti konusu, şahsıma karşı yürütülen ve AK Parti’ye zarar vermek istenen bir FETÖ kumpasıdır. Hiçbir hakimi arayıp baskı kurmadım. Ortada bir mahkeme kararı mı var? Yargısız infaz yapmayın."

JET YANIT

Kuzu'nun bu tweetine ise cevap gecikmedi. Hacır, Yarkadaş ve Saymaz, AKP'li Burhan Kuzu'ya cevap olarak şunları yazdı:

BARIŞ YARKADAŞ: Bu boş laflara cevap vermeye gerek bile yok... Kimin kim için tetikçilik yaptığı gün gibi ortada... Dün gece @halktvcomtr 'deki yayında en az on kez "Yayına bağlanın" çağrısı yaptık. Kendine güveniyorsan, yayına bağlanır konuşurdun. Söyleyecek bir şeyin olmadığı için kaçtın...

İSMAİL SAYMAZ: Burhan bey, hakkınızdaki iddialar Hakimler Savcılar Kurulu müfettişlerinin ifade tutanaklarında var. Müfettişlere ifade veren iki hakim ve bir savcı, telefonla baskı kurduğunuzu söylüyor.
Bu hakim ve savcılar hala görevde...
Üstelik biz yayından önce yanıt hakkı için sizi aradık.

GÜRKAN HACIR: İsmail gerekeni yazmış. Ama ben de ekleyeyim. Burhan bey sizi defalarca aradım. Ayrıca programda da defalarca çağrı yaptık. Neresi yargısız infaz?

NE OLMUŞTU?

Naci Şerifi Zindaşti'nin ismi ilk kez Yunanistan’da uyuşturucu ile yakalanan bir gemi ve FETÖ üyesi Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün dava kapsamında gizli tanık yaptığı iddialarıyla gündeme geldi. İddiaya göre Zindaşti, hayal gücünü zorlayan bir servete sahipti. Bu servet ile de herkesi etkisi altına aldığı iddiaları ayyuka çıkmış bir isimdi. Herkesin tartıştığı ve “cinayet”, “uyuşturucu kaçakçılığı” ile ismini andığı Naci Şerifi Zindaşti’nin ismi, kızının da içinde olduğu bir aracın uyuşturucu hesaplaşmasında hedef olmasıyla daha çok duyuldu. 26 Eylül 2014’te Zindaşti’nin kızı Arzi Şerifi Zindaşti ile yeğeni Devrim Öztunç’un içinde bulunduğu araç iki şüpheli tarafından çapraz ateşe tutuldu. Zindaşti’nin kızı ve yeğeni, olay yerinde can verdi.

Zindaşti’nin kızı ve aynı zamanda koruması olan yeğeninin ölümünün ardından İstanbul bir dizi cinayet ve uyuşturucu hesaplaşmasının da alanı haline geldi. İddiaya göre talimatları veren isim Zindaşti idi. İstanbul’da Zindaşti’nin emriyle seri cinayetler işlendiği şüphesi artınca İstanbul Emniyet Müdürlüğü de Zindaşti ve adamlarına yönelik operasyon düzenledi. 6 Nisan 2018’de düzenlenen operasyonda Organize Şube Müdürlüğü ekipleri Zindaşti ile birlikte adamlarını gözaltına aldı. Zindaşti, “adam öldürmek”, “cinayete azmettirmek”, “FETÖ üyeliği” suçlarından tutuklandı.