Halk TV muhabiri Ferit Demir, Malatya’da yayın yaptığı sırada, üzerine elinde çekiçle yürüyen bir şahıs tarafından “Sizi öldürürüm” sözleriyle tehdit edildi. Şahıs, çevredeki yurttaşlar tarafından engellendi. Muhabir Ferit Demir, durumu polise bildirdiklerini ancak polisin “vurmamış” diyerek işlem yapmadığını söyledi.

Halk TV ekibine çekiçli saldırı: Polis “vurmadı” diyerek işlem yapmamış!

HABER MERKEZİ

Deprem felaketinin ardından bağımsız medya kuruluşlarına dönük baskı sürüyor. Bir yandan RTÜK’ün ağır cezalarıyla mücadele eden Halk TV ve TELE1 gibi kanallar, diğer yandan iktidarın kışkırttığı şahısların saldırılarına maruz kalıyor.

Bugün Malatya’dan canlı yayın yapan Halk TV ekibi, elinde çekiç olan bir şahıs tarafından “Sizi öldürürüm” sözleriyle tehdit edildi. Kullandığı minibüsten elinde çekiçle inen ve Halk TV muhabiri Ferit Demir’in üzerine yürüyen saldırgan, çevredeki yurttaşlar tarafından engellendi.

Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi programı yayındayken gerçekleşen olaydan bir süre sonra, muhabir Ferit Demir yeniden yayına bağlandı. Malatya’daki son durumu anlattığını söyleyen Demir, saldırgan şahsın Halk TV logolu mikrofonu görünce aracından çekiçle indiğini belirtti.

Kırmızı montlu şahsın sağ elinde çekiç tuttuğu görülüyor.Kırmızı montlu şahsın sağ elinde çekiç tuttuğu görülüyor.

“VATANDAŞLAR TASVİP ETMEDİ”

Demir, “Yalan söylüyorsunuz, yanımdaki vatandaşa ‘Seni vururum’ dedi. Bana ağır hakaretlerde bulundu ama bunlar bireysel hareketler; çevredeki vatandaşlar tasvip etmedi. Uzun süre ‘Sizi öldürürüm, vururum’ gibi şeyler söyledi ama biz gazeteciyiz, var olan gerçekleri anlatmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Olayı polise bildirip şikayetçi olduklarını söyleyen Demir, polisin “Ortam gergindir, olabilir. Herkesin bir sıkıntısı var, onun da belki bir sıkıntısı vardır” diyerek ve “çekici vurmadığı” gerekçesiyle işlem yapmadığını kaydetti. Demir, “Yani bizi dövmesi, çekici kafamıza vurması gerekiyor” dedi.