Çalışma Bakanlığı’nda Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağı salonu çeken ve ortamın boş olduğunu gösteren Halk TV Muhabiri Mevsim Altay, Bakanlık’tan çıkarıldı. Altay, “Bunun sebebi o boş salonun fotoğrafını paylaşmamdı” dedi.

Halk TV muhabiri Çalışma Bakanlığı’ndaki ‘boşluğu’ gösterdi, binadan çıkarıldı

Halk TV Muhabiri Mevsim Altay, Çalışma Bakanlığı’nda Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağı salonun boş olduğunu gösteren fotoğrafı çekip paylaşmasının ardından Bakanlık’tan çıkarıldı.

Konuyla ilgili olarak Halk TV’de Can Coşkun’un sunduğu Haber Masası’na programına bağlanan Mevsim Altay, “Ben o salonu fotoğrafladıktan sonra bakanlıktaki yetkili kişiler beni ve kameraman arkadaşım Haydar Öztürk'ü 'Sizi buradan dışarı almak istiyoruz, burada bulunmanızı istemiyoruz' dediler. Bunun sebebi o boş salonun fotoğrafını paylaşmamdı” dedi.

Dördüncü asgari ücret toplantısı için saat 11’de Çalışma Bakanlığı’na geldiklerini belirten Altay, “Önce dışarıdaydık ama bir hareketsizlik söz konusuydu. Ne TİSK'ten ne Türk-İş'ten ne de bakanlıktan herhangi bir kişinin geldiğini görmedik” ifadelerini kullandı.

Muhabir Altay, TİSK ile Türk-İş'ten konuyla ilgili bilgi almaya çalıştıklarını ve “Öyle bir toplantı mı var? Bu bilgileri nereden duyuyorsunuz biz böyle bir davet almadık” cevabını duyduklarını dile getirdi.

Toplantının ‘temsilciler düzeyinde’ gerçekleştirildiğini öğrendiklerini belirten Altay, sözlerine şöyle devam etti:

“GAYRİ RESMİ TOPLANTI DİYEBİLİRİZ”

“Bu 'teknik' bir toplantı. Çalışma Bakanlığı'nın herhangi bir duyurusu olmadığı içinde bu toplantıya gayri resmi diyebiliriz. Taraflar maddelerin üzerinden geçerek, uzlaşı sağlamaya çalışıyorlar. Bu toplantıdan sonra bir açıklama yapılır mı, bilmiyoruz. Çalışma Bakanı Bilgin'den bir açıklama bekliyoruz. 2022 yılı asgari ücretinin belirlenmesini sağlayacak taraflar maddeler üzerinde anlaştılar ama tarafların arasına enflasyon girmişti. İşverenin hükümetten destek talebi vardı. Dolayısıyla asgari ücretin en son belirleneceği yer Külliye olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2022 asgari ücretine ilişkin bir açıklama yapılması bekleniyor.”