RTÜK'ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını yayınlayan Tele 1, KRT, Halk TV ve Flash Haber TV'ye üst sınırdan idari para cezası vermesinin ardından Halk TV, CHP Lideri'nin 'Bir kaçış planının anotomisi' açıklamasını yeniden yayınladı.

Halk TV, RTÜK'ün cezasının ardından Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını yeniden yayınladı

Halk TV, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) para cezası vermesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Bir kaçış planının anatomisi' açıklamasını yeniden yayınladı.

RTÜK, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyada paylaştığı açıklamayı yayınlayan televizyon kuruluşlarının yasa ihlali yaptığını değerlendirerek, Tele 1, KRT, Halk TV ve Flash Haber TV'ye üst sınırdan idari para cezası verdi.

Üst Kurul, söz konusu cezayı, 6112 sayılı Kanun'da geçen "Yayın hizmetleri,... Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almak ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olmamak zorundadır; soruşturulması basın meslek ilkeleri çerçevesinde mümkün olan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz." ifadelerinin ihlali gerekçesiyle verdi.

Halk TV, RTÜK'ün para cezasının ardından Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını yeniden yayınladı.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı 24 Mayıs'ta sosyal medya hesabından yayınladığı 'bir kaçış planının anotomisi' açıklaması şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Mayıs'ta 'bir kaçış planının anotomisi'ni açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vakıf süsü verilmiş paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığını iddia etmişti. CHP Lideri, TÜRGEV ve Ensar vakıfları aracılığı ile 1 milyar liranın ABD'deki paralel bir vakfa transfer edildiğini söylemişti.

Kılıçdaroğlu, 27 Mayıs'ta Twitter hesabından açıklama yapmış ve şunları söylemişti:

"Erdoğan, aile içinde anlaşırsınız ve çıkar milletimize doğruları söylersiniz diye bekledim ama görüyorum ki sen, davalarla algı yaratma peşindesin. O zaman ortamı daha fazla bulandırmana izin vermeden, herkesin zaten artık bildiğini buradan da söyleyeyim.

Bu vakıflar üzerinden paraları transfer ettiren, oğlun Bilal Erdoğan. Parayı alan tarafta ise kızın Esra Albayrak var. Kardeş kardeş vakıflar yönetiyorlar, para transfer ediyorlar birbirlerine. TURKEN paravan bir vakıftır, amacı ABD’ye servet ve insan transferidir.

Güya yurt yapıyorlarmış. Nerede yapıyorlar devasa plazayı? Manhattan’da. ABD’nin en pahalı finans merkezinde. Finans merkezine yapılan bu ultra lüks bina bittiğinde kime ait olacak? Türkiye'ye mi ait olacak, yoksa paravan vakfa mı? Bu vakıf kimin Erdoğan?

Aynı paravan kurum, çiftlik de satın alıyor. Neden alıyorlar bu çiftliği Erdoğan? Senin dava açmanı bekliyordum, öncelikle kara para merkezi haline getirdiğin bu vakıfların bu devasa paraları nereden aldıklarını açıklamalarını isteyeceğim o davada.

Ayrıca 2021-2022 yılllarında ülkemizden bu paravana daha ne kadar para transfer edildiğini de soracağım. Malum bu bilgiyi hala gizliyor senin paravanlar. Erdoğan, aile üyelerin paralel hayat kurma telaşı içindedirler. Şimdi kurmaylarını ara ve bu akşam aHaber’e koşmalarını söyle."