İktidarın sık sık hedefine aldığı Halk TV’ye Muğla’da yapılan saldırıda gözaltına alınanların tümü serbest bırakıldı. Saldırıya tepki yağdı: “İktidar eleştirel medyaya bedel ödetmekten vazgeçmeli.”

Halk TV’ye saldırı cezasız bırakıldı

Haber Merkezi

İktidarın daha önce hedef gösterdiği, Radyo ve Televizyon Üst Kurrulu’nun sık sık ceza verdiği HalkTV’nin Muğla İçmeler’de önceki gün akşam saatlerinde yapılan yayınına baskın yapıldı. Canlı yayımlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programına girmeye çalışan bir grup saldırgan, yayının kesilmesinin ardından ekibe saldırdı. Saldırıya tepki yağarken gözaltına alınan 5 kişi ise serbest bırakıldı.

Halk TV’nin orman yangınlarının sürdüğü Muğla İçmeler’deki canlı yayını sırasında yayına girmeye çalışan bir güruh, yayının kesilmesinin ardından ekibe müdahale etti.

Yayının konuğu olan Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından saldırının videosunu paylaşarak “Halk TV yayını bastılar ve ‘Yanlış şeyler konuştuğunda engelleriz’ diyerek yayın ekibine saldırdılar” dedi.

Yaşananlara dair devam eden yayında konuşan Avukat Salim Şen “Gelinen noktada şiddetle cebirle ortadan muhalifler kaldırmaya çalışılıyor. Burada yaşanan şey ülkenin atmosferinin geldiği noktadır” ifadelerini kullandı. Gazeteci İsmail Saymaz da “Burayı basanların yanan ormanlarını savunduğumuz için yayınımız basıldı. Yazıklar olsun” diye konuştu. Saymaz, saldırganlardan birinin AKP bağlantısı olduğunu söyledi.

Saldırganlardan 5’i gözaltına alındı. Daha sonra şüphelilerin tümü ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Yayında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, önce Kaymakam ile konuştuğunu ve saldırganlardan AKP ile bağlantısı olduğu söylenen Sertan Yüce’nin tespit edilen plakasından gözaltına alındığını söyledi.

halk-tv-ye-saldiri-cezasiz-birakildi-907401-1.
Gözaltına alınan Sertan Yüce’nin eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile fotoğrafı ortaya çıktı

KORKMUYORUZ BOYUN EĞMİYORUZ

Halk TV yazılı bir açıklama yayımladı. “Biz korkmuyoruz, boyun eğmiyoruz, basın özgürlüğü mevzilerini terk etmiyoruz” denilen açıklamada, “Biz habercilerin üzerinde sonuç alamadığınız korku sopasını, bırakın suçlanmayı, alkışı hak eden o yurttaşlara doğrultmayınız” ifadeleri kullanıldı.

Basın meslek örgütleri ile çok sayıda siyasetçi yaşananbaskına tepki gösterdi. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından yapılan açıklamada, “Bizi kaba kuvvetle sindiremeyeceksiniz” denildi.

Saldırganlara ve gazetecileri hedef haline getiren iktidara tepki gösteren TGS, açıklamada şunları dile getirdi: “Sahada fiilî engelleme, merkezde RTÜK tehdidi işe yaramayınca fiziki saldırıya geçtiler. Bizi kaba kuvvetle de sindiremeyeceksiniz. Saray’dan icazetli gazeteci olmayacağız.”

TGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada ise “Üyelerimiz Gökmen Karadağ, Murat Ağırel ve İsmail Saymaz’a yapılan saldırı halkın haber alma hakkının engellenmesidir” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, şöyle denildi: “İktidar tarafından yönlendirilen gruplarla eleştirel medyaya bedel ödetilme eylemlerinden vazgeçilmelidir. Saldırganlar cezasızlıkla ödüllendirilip cesaretlendirilmemelidir” denildi.