Halka öğüt ekipmana ise 897 bin TL

Mustafa M. BİLDİRCİN

2020 yılında gerçekleştirilen iftar ve sahur programının canlı yayınları için 493 bin TL harcayan Diyanet, “Radyo-televizyon işlerinin yürütülmesi” amacıyla bir yüksek harcamaya daha imza attı. İdare, 897 bin TL ödeyerek Radyo ve Televizyon Daire Başkanlığı’na kamera ve 30 farklı malzeme satın aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın pandemi sürecinde gerçekleştirdiği yüksek harcamalara bir yenisi daha eklendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü, kamera ve 30 ayrı malzeme satın alımı için 1milyon TL’ye yakın parayı gözden çıkardı.


İVEDİ İHTİYAÇ

Covid-19 salgınında giderek derinleşen ekonomik darboğaz nedeniyle bazı kamu idareleri acil olmayan ihtiyaçlarını ertelerken Diyanet’in, “İvedi” diyerek kamera ve canlı yayın malzemesi satın aldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre idare, 27 Kasım 2020 tarihinde Radyo ve Televizyon Daire Başkanlığı hizmetlerinin yürütülmesi kapsamında acil ihtiyaç duyulan malzemeler için ihale açtı. İhale, Kamu İhale Kanunu’nun, “Öngörülemeyen olaylarda” kullanılmasına izin verilen pazarlık yöntemiyle yapıldı. İhalede pazarlık yönteminin seçilmesinin gerekçesi ise “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği” şeklinde açıklandı.

BEDELİ 897 BİN TL

İhaleye iki şirket teklif verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü, ihaleye verilen iki teklifi 1 Nisan’da karara bağladı. İhale, Teratek isimli şirketin üzerine bırakıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ile şirket arasında 897 bin 670 TL’lik sözleşme imzalandı.