Halkalı'da kendilerine 4 günlük yemeğin servis edildiği 'Tema 2 Halkalı Konutları' şantiyesinde çalışan 700'e yakın inşaat işçisi zehirlendi. İşçiler, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

Halkalı'da konut şantiyesinde 4 günlük yemeğin servis edildiği 700 inşaat işçisi zehirlendi

Aldığı kamu ihalesi projeleriyle bilinen 'Tema Proje ve İnşaat'ın İstanbul Halkalı’daki 'Tema 2 Halkalı Konutları' şantiyesinde, 700’e yakın inşaat işçisi yedikleri yemekten zehirlendi. İşçilere dört gün öncesinin yemeklerinin verildiği belirtildi.

Konuyla ilgili Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'e konuşan DİSK Devyapı-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Demir, zehirlenen işçilerin sayısında artış yaşanabileceğine dikkat çekti. Demir, “Bu şantiyede yaklaşık 3 bin işçi çalışıyor ve hepsi bu yemeklerden yemiş. Dört gün öncesinin yemeklerin işçilere vermişler. Can kaybı yok, işçiler çevre hastalerde tedavi ediliyor” dedi. DİSK Devyapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut ise konuyla ilgili İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği ihmaline dikkat çekerek “Milyar dolarlık projelere imza atıyorlar ancak işçilere doğru dürüst bir yemek veremiyorlar” diye konuştu.

İşçilerin şantiyesinde çalıştığı Tema 2 Halkalı Konutları’nda bir dairenin yaklaşık fiyatının 30 milyon lira olduğu öğrenildi.