Halkbank, ABD'deki davanın düşürülmesini isteyecek

Amerikalı savcılar tarafından İran yaptırımlarını delmeye yardım etmekle suçlanan Halkbank, iddianamenin reddedilerek davanın düşürülmesi talebinde bulundu. Halkbank tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle de davaya bakan hakim Richard Berman için redd-i hakim talep edeceğini bildirdi.

Avukat Andrew Hruska pazartesi günü Manhattan’daki ABD Bölge Hakimi Richard Berman’a mektup yazarak kendisinin iddianamenin reddine ilişkin bankayı sınırlı bir amaçla temsil etmesine izin verilmesini istedi. Hrusku, davanın reddi ve redd-i hakim talepleri için Halkbank’ı temsil etmek için hakimden izin istedi.

Reuters’in haberine göre avukat Hruska bankanın suçlamalarla ilgili mahkemeye katılma görüşünde olmadığını açıkladı. Savcılar ise Halkbank’ın ceza alabileceğini bildirdi. İlk duruşmanın bugün gerçekleşmesi planlanıyor.

Avukat Hruska, hakim Berman mahkeme salonunda ve dışarıda yaptığı açıklamaların mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğini savunarak hakimin davadan çekilmesi gerektiğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York kentinde Federal Savcılık, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının delinmesinde yardımcı olduğu gerekçesiyle Halkbank hakkında iddianame hazırlamıştı.

Hakim Berman daha önce İranlı Reza Zarrab ile Halbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davayı yönetmişti. Bu davada 32 ay hapis cezası alan Atilla geçtiğimiz haftalarda cezasını tamamlayarak Türkiye’ye dönmüştü.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York kentinde Federal Savcılık, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının delinmesinde yardımcı olduğu gerekçesiyle Halkbank hakkında iddianame hazırlamıştı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.