‘Halkbank’ı dolandırmaya çalışıyorlar’

Haber Merkezi

Kurucuları arasında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu ve yönetim kadrosu Davutoğlu’na yakın olarak bilinen Şehir Üniversitesi’nin arazisine yönelik tartışmalar sürüyor.

‘Kardeşim’den ‘malum zat’a...

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’liler arasında da tartışma konusu olan İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili iddialarda bulundu. Şehir Üniversitesi yönetimi için “Halkbank’ı dolandırmaya çalışıyorlar” diyen Erdoğan, Davutoğlu için de ‘malum zat’ ifadelerini kullandı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından partisinin 2014’teki Olağanüstü Genel Kurulu’nda, genel başkan adayı olan Davutoğlu için ‘kardeşim’ ifadesini kullanmıştı.

“Şehir Üniversitesi’nin tahsisini başbakanlığım sırasında ben yaptım” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Tahsisini ben yaptığım halde malum zat başbakan olunca bunu mülkiyet devrine dönüştürdü. Bu yapılamaz. Türkiye’de hiçbir üniversiteye tapu devri yoktur, olmamıştır. Bu mülkiyet devrini yaparken (Davutoğlu’nun) yanında Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Feridun Bilgin var. Halkbank’tan kredi alıyorlar. Selef Cumhurbaşkanı (Abdullah Gül) beni aradı ‘Halledersiniz’ dedi.”

cukurda-defineci-avi-540867-1.