Halkbank aktif olan hisse geri alım programı çerçevesinde 20 Eylül tarihinde 8,85 milyon lotluk hisse geri alımı gerçekleştirdi. Hisse alımları 8,06-8,58 TL fiyat aralığından yapıldı. Bankanın alımlarının toplam karşılığı 38 milyon lira oldu.

Halkbank’tan kuşku uyandıran hisse geri alım hamlesi

Borsa ile çeşitli iddialar ortaya atılırken ve bankacılık hisseleri ‘hareketli’ günler geçirirken, kamu bankası Halkbank'tan hisse geri alım hamlesi geldi.

Banka, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bugün saat 19.16’da yaptığı bildirimde aktif olan hisse geri alım programı çerçevesinde 20 Eylül'de toplamda 8,85 milyon lotluk hisse geri alımı gerçekleştirdi.

Bloomberg HT’de yer alan habere göre bankanın bu alımlarının toplam karşılığı 38 milyon TL olarak kaydedildi.

Bankanın hisseleri güne 8,76 TL'den başlamış, gün içinde en düşük seviye 8,06, en yüksek seviye ise 8,92 olarak kaydedilmişti. Bankanın hisseleri güne yüzde 6,03 düşüşle 8,41 seviyesinden tamamlamıştı.

Bugün gerçekleşen hisse geri alımlarında en yüklü alım 4,02 milyon lotla 8,06 TL seviyesinden gerçekleşti.

EKONOMİST GÜRSES: MANİPÜLATÖRLERİ Mİ KURTARMAYA ÇALIŞMIŞ?

Ekonomist Uğur Gürses, Halkbank’ın hisse geri alım hamlesinin ardından Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Halkbank bugün, manipülatörlerce tavan tavan götürülüp sonra çakılan, 'taban-taban' düşen kendi hisselerini satın alarak manipülatörleri mi kurtarmaya çalışmış? Onlara kredi açan aracı kurumları mı?”

KERİM ROTA: BU KARARI ALDIRANLAR MUTLAKA HESAP VERECEK

Eski bankacı ve ekonomist Kerim Rota ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Hisse aylarca 5 TL'den işlem görürken geri alım kararı almayan banka, bugün 8.5 TL'den alarak batan birilerine hayat öpücüğü veriyor. Bugün bu kararı aldıranlar mutlaka hesap verecek."