Balıkesir Burhaniye'de 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenlenen konserde, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten hakkında dava olduğu gerekçesiyle Halkevi Müzik Topluluğu üyesi iki kişinin sahneye çıkmasına izin verilmedi. Sahneye çıkması yasaklanan Berivan Bila, "Yasakçı zihniyetinize karşı bizler her alanı, sokakları, meydanları, sahneleri bir müzik alanına, bir konser alanına dönüştüreceğimizi duyuruyoruz" dedi.

Halkevi Müzik Topluluğu üyesi iki kişinin sahneye çıkmasına izin verilmedi

Zeytinli Rock Festivali'ni 'güvenlik' bahaneleriyle yasaklayan Burhaniye Kaymakamlığı; 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenlenen konserde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten hakkında dava olduğu gerekçesiyle Halkevi Müzik Topluluğu üyesi iki kişinin sahneye çıkmasına izin vermedi.

Sahneye çıkması yasaklanan Berivan Bila, "Yasakçı zihniyetinize karşı bizler her alanı, sokakları, meydanları, sahneleri bir müzik alanına, bir konser alanına dönüştüreceğimizi duyuruyoruz" dedi.

Bila şu ifadeleri kullandı:

"Bizler Halkevi Müzik Topluluğu olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Balıkesir Burhaniye’de bir konsere çıkacaktık fakat bugün sabah saatlerinde bir haber geldi. Burhaniye Kaymakamlığı ve emniyet bizim konserimizin yasaklandığını söyledi, tertip komitesine ilettiler. Sebep ise iki tane müzik ekibi üyesinin Cumhurbaşkanına hakaret dosyası olduğuydu, gerekçe buydu.

Bizler Halkevi Müzik Topluluğu olarak bir şey söyledik; faşizme ve AKP’nin gerici politikalarına karşı her alanda, sokakta, meydanlarda, sahnelerde yerimizi alacağımızı söyledik, buna karşı mücadele edeceğimizi söyledik. Buradan tekrar söylüyoruz, yasakçı zihniyetinize karşı bizler her alanı, sokakları, meydanları, sahneleri bir müzik alanına, bir konser alanına dönüştüreceğimizi duyuruyoruz"

ANKA