Halkevleri'nin 90. kuruluş yıl dönümünde Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri sahipleriyle buluştu. BirGün yazarları Bahadır Özgür ve Timur Soykan da ödüle layık görülen isimler arasında yer aldı.

Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri sahipleriyle buluştu: BirGün’ün iki yazarına ödül

Halkevleri tarafından 90’ıncı kuruluş yıldönümleri dolayısıyla düzenlenen 10'uncu Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri, Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezinde yapılan törende sahiplerini buldu. BirGün yazarları Timur Soykan ve Bahadır Özgür de, ödül alan isimler arasında yer aldı.

Etkinlik salonuna “Faşizme ve kapitalizme karşı eşitlik, özgürlük ve insanca bir yaşam için direnişte birleşelim” pankartı asıldı. Törene, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Ahmet Şık, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, Şişli Belediyesi Başkanı Muammer Keskin, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Bozkurt, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, Cumartesi Anneleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Hasan Polat, "Bugün işçilerin ayağa kalktığı, kadınların isyanının hiç durmadığı, hayat pahalılığına ve yoksulluğa karşı memleketin en doğusundan en batısına seslerin yükseldiği, sanatın, şiirin, kalemin direndiği… yeni bir baharın müjdelendiği günlerde 90. yaşımızı kutlamanın onurunu taşıyoruz. Şüphesiz yarını kuracak olanlar bugün her türlü zorbalığa karşı direnenler olacak. İşte bu bilinçle ve dünden yarına mücadele edenlerin ışığıyla geleceğe yürüyoruz. İnsanca bir yaşam, demokrasi, laiklik, özgürlük ve barış için direnişte birleşelim diyoruz" dedi.

Ödülleri alanlar arasında BirGün yazarları Bahadır Özgür ve Timur Soykan da yer aldı. Bahadır Özgür ödülünü CHP İstanbul Milletvekili ve Halkevleri Genel Yürütme Kurulu üyesi Ali Şeker’in, Timur soykan ise ödülünü CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun elinden aldı.

Ödül alan diğer isimler arasında Gazeteci Faik Akgün, ENAG Yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Diken muhabiri Canan Coşkun, FOX TV muhabiri Beril Ötkün, Evrensel Gazetesi muhabiri Meltem Akyol, Dokuz8 Haber muhabiri Fatoş Erdoğan, TELE 1 editörü Hazal Güven, Yeni Yaşam Gazetesi editörü Hicran Urun yer aldı.

Bu seneki Sanat ödülleri Şair İlhan Sami Çomak ve Tiyatrocu Nazmi Karaman'a verildi. Dayanışma ödülleri ise Validebağ Gönüllüleri ve Validebağ Savunması, İstanbul Sözleşmesi Kampanya Grubu, Ege Çevre ve Kültür Platformu, Şenyaşar Ailesi, direnen Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri, Tutuklu Gazeteci Nedim Türfent ve Sinema Kooperatifi'ne verildi.

Ödüllerin ardından tören sanatçı Erdal Güney'in verdiği konserle devam etti.

Kaynak: Evrensel, BirGün