Devlet yurttaşı destekleyeceği yerde bankalardan kredi çekmeye yönlendirince borç 700 milyar lirayı geçti. CHP’li Yeşil bir hafta içinde tüketici kredilerindeki artışın 13,1 milyar TL’yi bulmasına dikkat çekti

Halkı bankaların kölesi yaptılar

EKONOMİ SERVİSİ

Pandemi döneminde işsiz kalan vatandaş devletten yardım bekledi. Devlet yardım da bulunmak yerine bankaları adres gösyerdi. Işindien olan, iş yapamayan yurttaş kredi kartları ve kredilerle hayatını sürdürmeye çalışıyor. Vatandaşın bankalara olan borcunun 700 milyar lirayı geçti.

CHP’li Nihat Yeşil yılbaşından bu yana 110 milyardan fazla borç stoku oluştuğunu söyleyerek, “Yalnızca bu hafta içerisinde tüketici kredileri 13.1 milyar mira, kredi kartı borçları da 3.3 milyar lira artı” dedi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'nun son raporunu değerlendiren Yeşil “Halkın dayanacak gücü kalmadı” darken ülkenin gerçek gündeminin açlık, işsizlik, yoksulluk olduğunu söyledi.

ÜLKEYİ FAİZ CENNETİNE ÇEVİRDİLER

Vatandaşların yıl başından bu yana bankalara olan faiz miktarının 32.2 milyar lirayı bulduğunu belirten Nihat Yeşil, “Kendi kendisine yeten ülkeden, bankaların faiz cenneti haline gelen bir ülke haline geldik. Günün sonunda boş z raporu alan esnaf, mazot fiyatı nedeniyle ekim yapamayan çiftçi, üniversite mezunu beyaz yakalı size o hesabı çok yakında ödetecek" dedi.