100 yıl önce kurulduğunda emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı veren Meclis, bugün Saray’a bağlandı. Bütün yetkileri elinden alınıp göstermelik hale getirilen Meclis halkın hiçbir sorununa çare olamaz

Halkı yok sayan tek adam zihniyetine geçit vermeyeceğiz: Yeniden kuracağız

MECLİS YOK, SARAY VAR

Kuruluşundan 100 yıl sonra siyasi partiler yasası, seçim barajı gibi antidemokratik yasalarla millet iradesinden bahsedilemez hale gelmiş, bunlar yetmezmiş gibi yetkileri gasp edilmiş bir Meclis’le karşı karşıyayız. O kadar ki bir hafta önce mafya liderlerini hapisten çıkarmak için seferber olanlar, bugün salgın nedeniyle kutlama yapılmayacağını duyuracak kadar pişkince davranıyorlar. Meclis, Saray iktidarı tarafından yaptığı hukuksuz işlemleri meşrulaştıracak yasaları çıkarmak için bir aparat olarak kullanılıyor. 100 yıl önce halkların temsiliyle kurulan ve emperyalist işgale direnen Meclis’te bugün artık sadece Saray’dakilerin sözü geçiyor.

SÖZ, YETKİ, KARAR HALKA

İradesini Saray’a devreden AKP ve MHP milletvekillerinin çoğunluğunu oluşturduğu ve belirlediği bir Meclis, hiçbir koşulda halkın sorunlarına çare olamaz. Bunu bir kez daha salgın döneminde kapısına kilit vurarak gösterdi. Bu tavır en yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamayan, bin 177 lira ile geçinmeye mecbur bırakılan yurttaşla dalga geçmek değilse nedir? 100 yıl sonra bırakın ilerlemeyi gelinen nokta budur. Yapılması gereken ortada. Meclis, eşit, demokratik ve özgür bir Cumhuriyet için gerekliyse kafamızı çevireceğimiz yer Gezi’dir, Cerattepe’dir, 8 Mart günü Taksim’dir, 1 Mayıs alanıdır.